1 kg | ostružiny | |
1 kg | želírovací cukr | |
1 ks | bio citron |
Ostružiny přebereme, propláchneme a necháme okapat. Ostružiny promícháme v kastrolu se silným dnem s cukrem a necháme stát nejlépe přes noc. K oslazeným ostružinám přidáme citronovou šťávu a větší kusy bio citronové kůry z poloviny citronu. Na mírném ohni vaříme asi 10 - 15 minut, na talířku vyzkoušíme tahem lžičky rosolovací schopnost marmelády. Citronovou kůru z ostružinové marmelády vyjmeme a horkým džemem plníme připravené vyvařené sklenice. Uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout. Jednoduchou ostružinovou marmeládu používáme k mazání cukroví, moučníků apod.
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena