reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchá ostružinová marmeláda

Snadný recept na marmeládu z ostružin.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ostružiny přebereme, propláchneme a necháme okapat. Ostružiny promícháme v kastrolu se silným dnem s cukrem a necháme stát nejlépe přes noc.

K oslazeným ostružinám přidáme citronovou šťávu a větší kusy bio citronové kůry z poloviny citronu. Na mírném ohni vaříme asi 10 - 15 minut, na talířku vyzkoušíme tahem lžičky rosolovací schopnost marmelády.

Citronovou kůru z ostružinové marmelády vyjmeme a horkým džemem plníme připravené vyvařené sklenice. Uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.

Jednoduchou ostružinovou marmeládu používáme k mazání cukroví, moučníků apod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jednoduchá ostružinová marmeláda

    Celkový počet komentářů: 5
    • qjetinka
      qjetinka

      Komentář k receptu Jednoduchá ostružinová marmeláda

      Jak dlouho taková marmeláda vydrží? A musí se skladovat v lednici?

      04.06.2018 20:37:31

    • Zuzka
      Zuzka

      Bio citron.... ale, že zelirovaci cukr je plný humusu, už je cajk?

      26.07.2017 19:30:30

      • Michy
        Michy

        Klidně si do něj nastrouhejte citron ošetřený chemicky. Pokud tím z vašeho pohledu už nic nezkazíte :-)

        26.07.2017 21:32:07


    • Jitka
      Jitka

      Právě dělám rosol z ostružin. Na parním odšťavovači si udělám čistou šťávu a pak použiji GelFix a podle návodu na sáčku vyrobím skvělý rosol, který je na skvělý na palačinky nebo na slepování lineckého.Ten citron tentokrát přidám. Určitě oživí chuť. Díky za radu.

      30.08.2016 10:45:26

    • Ája007
      Ája007

      Ostružinová marmeláda

      Vadí mi semínka v ostružinách, tak to ještě horké ponorákem rozmixuji a přepasíruji přes plastové sítko. Někdy nedávám želírovací cukr a je to super toping na vanilkovou zmrzlinu nebo do jogurtu, bez chemikálií :-) Citronová šťáva tomu dává lepší chuť.

      14.09.2015 17:46:35

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá ostružinová marmeláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.