Výborná mrkvová bábovka podle jednoduchého receptu.
50 ml | olej |
2 ks | vejce |
300 ml | mléko |
350 g | mrkev |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
180 g | cukr moučka |
1 ks | vanilkový cukr |
1 lžička | citronová kůra |
350 g | polohrubá mouka |
podle potřeby | |
---|---|
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání |
Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Budeme potřebovat 350 g čisté váhy. Mrkev nasypeme do mísy, přidáme vejce, olej, mléko a všechny sypké suroviny (mouka, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr a citronová kůra). Vše důkladně promícháme, až nám vznikne lité těsto. Těsto nalijeme do větší bábovkové formy (vymazané a vysypané) a pečeme při 180 °C cca 60 minut. Je třeba zkusit špejlí, zda je bábovka dobře upečená. Pokud se těsto na špejli nelepí, je mrkvová bábovka hotová. Upečenou jednoduchou mrkvovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a nakrájíme na dílky. Podáváme ji jako sladké pohoštění k čaji i kávě.
Mrkev na sladko: Upečte si rychlé mrkvové muffiny s medem a ořechy
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
autor Efka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena