reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

Vepřová krkovice je vhodná i na přípravu minutek. Je šťavnatá a opékáním získá lákavou barvu a chuť.


  • 3,3

    197×

    3,3 197
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice naklepeme tak, aby nezůstaly moc silné, posypeme kořením na steak a potřeme olejem. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Plátky vepřové krkovice opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, z každé asi 10 minut. Pak pod maso nasypeme kolečka cibule a společně opékáme do zhnědnutí cibule. Osolíme, opepříme, případně ještě dochutíme kořením "Steak 7 pepřů“. Opečené plátky masa na talíři poklademe osmaženou cibulí a polijeme vypečenou šťávou.

Tato jednoduchá minutka z vepřové krkovice chutná s rýží nebo hranolky, ale postačí i chléb. Doplníme čerstvou zeleninou, můžeme přidat tatarku nebo dressink podle vlastní chuti.

Při nákupu masa vybírejte krkovici libovější, ne příliš prorostlou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

    Celkový počet komentářů: 11
    • Klára
      Klára

      Recept se mi nelíbí

      Měla jsem škvarky � 10 minut je moc

      17.01.2020 21:22:56

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

      10 a 10 minut z každé strany ,pak ještě s cibulí to už je skoro hotovka,neřiďte se slepě časem v receptu

      17.07.2016 05:53:40

    • Šárka
      Šárka

      To bylo výborné, spoustu zeleniny k tomu. Jen teda jsme to nechali podle receptu,protože tady ani není psané,na jak velké plátky se těch deset minut váže,tak jsme to tak udělali, ale chtělo to dřív otáčet a dávat z pánve. Tak víme pro příště, buď 10 minut širší plátky nebo užší, ale méně minut.

      16.07.2016 13:08:29


    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

      Maso na steaky se nikdy nenaklepává.

      20.02.2016 09:54:38

    • johny
      johny

      10 minut ?????

      Smažit "ne moc silné" plátky krkovice 10 minut z každé strany je opravdu nějaká chyba, to by se to jídlo pak nedalo jíst. A možná by bylo potřeba zavolat hasiče :).

      19.10.2013 18:23:33

    • Honza
      Honza

      Super je k tomu volské oko (takové to polotekuté....). Prostě rychlá a vynikající mňamka

      17.03.2013 20:08:49

    • Bohouš
      Bohouš

      Smažit 10 min. z každé strany. To by ta šťavnatost byla jen sen.

      19.11.2009 21:43:48


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.