reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

Vepřová krkovice je vhodná i na přípravu minutek. Je šťavnatá a opékáním získá lákavou barvu a chuť.


  • 3,3

    176×

    3,2 176
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice naklepeme tak, aby nezůstaly moc silné, posypeme kořením na steak a potřeme olejem. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Plátky vepřové krkovice opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, z každé asi 10 minut. Pak pod maso nasypeme kolečka cibule a společně opékáme do zhnědnutí cibule. Osolíme, opepříme, případně ještě dochutíme kořením "Steak 7 pepřů“. Opečené plátky masa na talíři poklademe osmaženou cibulí a polijeme vypečenou šťávou.

Tato jednoduchá minutka z vepřové krkovice chutná s rýží nebo hranolky, ale postačí i chléb. Doplníme čerstvou zeleninou, můžeme přidat tatarku nebo dressink podle vlastní chuti.

Při nákupu masa vybírejte krkovici libovější, ne příliš prorostlou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

Celkový počet komentářů: 10
  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

    10 a 10 minut z každé strany ,pak ještě s cibulí to už je skoro hotovka,neřiďte se slepě časem v receptu

    17.07.2016 05:53:40

  • Šárka
    Šárka

    To bylo výborné, spoustu zeleniny k tomu. Jen teda jsme to nechali podle receptu,protože tady ani není psané,na jak velké plátky se těch deset minut váže,tak jsme to tak udělali, ale chtělo to dřív otáčet a dávat z pánve. Tak víme pro příště, buď 10 minut širší plátky nebo užší, ale méně minut.

    16.07.2016 13:08:29

  • Eliška
    Eliška

    Komentář k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

    Maso na steaky se nikdy nenaklepává.

    20.02.2016 09:54:38

  • johny
    johny

    10 minut ?????

    Smažit "ne moc silné" plátky krkovice 10 minut z každé strany je opravdu nějaká chyba, to by se to jídlo pak nedalo jíst. A možná by bylo potřeba zavolat hasiče :).

    19.10.2013 18:23:33

  • Honza
    Honza

    Super je k tomu volské oko (takové to polotekuté....). Prostě rychlá a vynikající mňamka

    17.03.2013 20:08:49

  • katka
    katka

    zkousela jsem tento recept a bylo to moc vyborne :D

    20.05.2012 10:20:04

  • Bohouš
    Bohouš

    Smažit 10 min. z každé strany. To by ta šťavnatost byla jen sen.

    19.11.2009 21:43:48

Nalezeno receptů: 10

Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.