reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jednoduchá domácí griotka

Máte rádi griotku? Připravte si ji podle snadného receptu.


  • 4,0

    4 4

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Višně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do sklenic, zasypeme cukrem, zalijeme lihem nebo vodkou a necháme nejméně měsíc macerovat. Občas směsí protřeseme.

Hotovou domácí griotku scedíme, nalijeme do lahví a dobře uzavřeme.

Zbylé višně naložené v alkoholu podáváme na ozdobu moučníků, dezertů, cukroví a koktejlů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jednoduchá domácí griotka

    Celkový počet komentářů: 2

    • ivan14
      ivan14

      Já to sice dělám trochu složitěji, přidám celou skořici, pár hřebíčků, jádra z meruňkových pecek a mandle. To je detail. Spíš bych potřeboval poradit, co s těmi macerovanými višněmi, je z nich sice skvělá bublanina, ozdoby atd. atd., ale když jich máte čtyřlitrovou sklenici....:-)

      14.03.2017 17:01:24

      • Alena
        Alena

        Dobrý den, pane Ivane!
        Višně určitě sníst tak, jak jsou - jsou výborné. Dejte je do malých skleniček a uzavřete, sníte vždy jen to množství, na které máte chuť. Ostatní zbydou v uzavřených skleničkách na příště.
        Alena

        30.06.2018 09:29:51


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá domácí griotka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.