reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Játrové řízečky

Kdo by neměl rád tradiční české řízky. Vyzkoušeli jste někdy ale i řízečky z jater? Jsou opravdu pochoutkou, navíc, za málo peněz se nají celá rodina.


  • 3,1

    97×

    3,1 97
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

na ozdobu

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Játra nakrájíme na tenké plátky o tloušťce asi 0,5 centimetrů. Doporučuji dát játra předem na pár minut zatuhnout do mrazáku, pak se nám lépe podaří ukrojit slabé plátky. Nakrájená játra několikrát důkladně propláchneme ve studené vodě, pak je, nejlépe ve velkém cedníku, necháme okapat.

Játrové plátky obalíme v trojobalu, jako bychom obalovali řízky vepřové.
Nejprve je obalíme v hladké mouce, pak v rozkvedlaném ale neosoleném vajíčku a nakonec ve strouhance.

Obalené řízečky z obou stran zprudka osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci. Teprve usmažené játrové řízečky posolíme a opepříme. Důležitým chuťovým doplňkem k játrovým řízkům je cibule a tatarská omáčka, hodí se i kečup nebo plnotučná hořčice.

Játrové řízečky chutnají s chlebem nebo se smaženými hranolky a čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrové řízečky

    Celkový počet komentářů: 1

    • verca
      verca

      Ještě lepší jsou kuřecí jatýrka. Vepřová jsou trochu tvrdá.

      22.06.2008 14:13:50


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Játrové řízečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.