reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Játra odblaníme a na jemmo umeleme či rozmixujeme (stačí pár pulzů).

Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky.

Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut.

Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka).

Foto: Shutterstock.com

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Játrové knedlíčky

Celkový počet komentářů: 15
  • venom
    venom

    Komentář k receptu Játrové knedlíčky

    Výborné

    30.05.2015 11:26:19

  • Míla
    Míla

    játrové knedlíčky

    Dělám je již 40 let a jsou stále výborné ,z kousku jater mám hned na dvě porce.Ta zavářka kupovaná je dělaná se sleziny a to není ono.Když je nejhůř tak ji taky použiji.

    21.12.2012 11:53:33

  • Anulik
    Anulik

    Játrové knedlíčky

    Tento osvědčený recept dělám již několikátý rok, jsou super a děti a ne jen oni je milují :-o)))

    06.11.2012 11:18:23

  • Marčána
    Marčána

    knedlíčky chutné, dala jsem tam navíc majoránku a drceny kmín, pro lepší formování knedlíčku jsem měla namočené ruce, dělají se mnohem snáž.

    29.02.2012 20:13:14

  • Ancuk
    Ancuk

    není nad domácí

    samo jde koupit již hotová zavářka , taky to tak dělám , dnes už neměli , tak sem podle receptu uvařil játrové knedlíčky a nemá to chybu , dochutí se to podle vlastního jazýčku a hlavně víte co tam máte , jesli játra nešli jen okolo a nebylo to dohoněno nějakým éčkem . byl jsem překvapen , kolik to spolklo strohanky , bál jsem se o chuť jater ale zbytečně.... takže dobrý .

    24.04.2010 12:55:48

  • Majda
    Majda

    Proč tak složitě

    Především stačí zajít do řeznictví a koupit si zavářku :)

    20.09.2008 08:48:26

Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Játrové knedlíčky