reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Recept na klasické játrové knedlíčky, které můžeme vylepšit přidáním pažitky nebo petrželky.


  • 3,1

    695×

    3,1 695
  • 20 min

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Játra odblaníme a na jemmo umeleme či rozmixujeme (stačí pár pulzů).

Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky.

Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut.

Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka).

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrové knedlíčky

    Celkový počet komentářů: 15
    • venom
      venom

      Komentář k receptu Játrové knedlíčky

      Výborné

      30.05.2015 11:26:19

    • Míla
      Míla

      játrové knedlíčky

      Dělám je již 40 let a jsou stále výborné ,z kousku jater mám hned na dvě porce.Ta zavářka kupovaná je dělaná se sleziny a to není ono.Když je nejhůř tak ji taky použiji.

      21.12.2012 11:53:33

    • Anulik
      Anulik

      Játrové knedlíčky

      Tento osvědčený recept dělám již několikátý rok, jsou super a děti a ne jen oni je milují :-o)))

      06.11.2012 11:18:23

    • Marčána
      Marčána

      knedlíčky chutné, dala jsem tam navíc majoránku a drceny kmín, pro lepší formování knedlíčku jsem měla namočené ruce, dělají se mnohem snáž.

      29.02.2012 20:13:14

    • Ancuk
      Ancuk

      není nad domácí

      samo jde koupit již hotová zavářka , taky to tak dělám , dnes už neměli , tak sem podle receptu uvařil játrové knedlíčky a nemá to chybu , dochutí se to podle vlastního jazýčku a hlavně víte co tam máte , jesli játra nešli jen okolo a nebylo to dohoněno nějakým éčkem . byl jsem překvapen , kolik to spolklo strohanky , bál jsem se o chuť jater ale zbytečně.... takže dobrý .

      24.04.2010 12:55:48

    • Majda
      Majda

      Proč tak složitě

      Především stačí zajít do řeznictví a koupit si zavářku :)

      20.09.2008 08:48:26

    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Játrové knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.