reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Játrové knedlíčky do polévky

Recept na jednoduché játrové knedlíčky do polévky.


  • 3,9

    22×

    3,9 22
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Růžičková kapusta zpestří jídelníček

28. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 638 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 714 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Postup přípravy

Játra pomeleme. Já si pomletá játra ukládám do nádobky na led a pak si vyklepnu tři kostičky, ze kterých připravím knedlíčky. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Trochu cibule nakrájíme nadrobno.

Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, menší vejce, dětskou krupici, hladkou mouku a podle potřeby strouhanku, protože ta to zahustí. Vše smícháme dohromady. Můžeme dělat kuličky, případně trháme lžičkou rovnou do polévky.

Játrové knedlíčky podáváme podle chuti do polévce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrové knedlíčky do polévky

    Celkový počet komentářů: 1

    • yanchee
      yanchee

      Kostky vepřových jater?

      Nechci zbytečně přidávat další recept, tento plně vyhovuje. Akorát při přípravě dělám dávku z asi 3/4 kila odblaněných kuřecích jater, které rozmixuji se solí, majoránkou, dvěma vejci a pepřem. Výslednou hmotu zahustím cca 20 dg strouhanky. Pozor, hmota houstne postupně, je třeba zahusťovat opatrně, jinak je z toho strouhankový " buc " . Důležité je OCHUTNÁVAT, nehádat množství soli a koření. Na formování knedlíčků používám dvě lžíce, je to lepší jak patlat to v rukou. Vařím je ve dvou dávkách, po vložení posledního knedlíčku vždy ještě 5 minut.
      Knedlíčky vyjmu do talíře, nechám okapat a trochu zchladnout, pak do plastové dózy a do mrazáku.
      Servíruji si vždy do polévky, tak 2-3 kusy na jednu porci, namísto těstovin. Polévku provařím, čímž se knedlíčky rozmrazí a dovaří.
      V mrazáku dlouho nevydrží, rychle se snědí... jsou jedna báseň... Za mne 5 bodů.

      27.08.2018 11:39:50


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Játrové knedlíčky do polévky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.