reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Játrové knedlíčky do polévky

Recept na jednoduché játrové knedlíčky do polévky.


  • 3,9

    21×

    3,8 21
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Játra pomeleme. Já si pomletá játra ukládám do nádobky na led a pak si vyklepnu tři kostičky, ze kterých připravím knedlíčky. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Trochu cibule nakrájíme nadrobno.

Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, menší vejce, dětskou krupici, hladkou mouku a podle potřeby strouhanku, protože ta to zahustí. Vše smícháme dohromady. Můžeme dělat kuličky, případně trháme lžičkou rovnou do polévky.

Játrové knedlíčky podáváme podle chuti do polévce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrové knedlíčky do polévky

    Celkový počet komentářů: 1

    • yanchee
      yanchee

      Kostky vepřových jater?

      Nechci zbytečně přidávat další recept, tento plně vyhovuje. Akorát při přípravě dělám dávku z asi 3/4 kila odblaněných kuřecích jater, které rozmixuji se solí, majoránkou, dvěma vejci a pepřem. Výslednou hmotu zahustím cca 20 dg strouhanky. Pozor, hmota houstne postupně, je třeba zahusťovat opatrně, jinak je z toho strouhankový " buc " . Důležité je OCHUTNÁVAT, nehádat množství soli a koření. Na formování knedlíčků používám dvě lžíce, je to lepší jak patlat to v rukou. Vařím je ve dvou dávkách, po vložení posledního knedlíčku vždy ještě 5 minut.
      Knedlíčky vyjmu do talíře, nechám okapat a trochu zchladnout, pak do plastové dózy a do mrazáku.
      Servíruji si vždy do polévky, tak 2-3 kusy na jednu porci, namísto těstovin. Polévku provařím, čímž se knedlíčky rozmrazí a dovaří.
      V mrazáku dlouho nevydrží, rychle se snědí... jsou jedna báseň... Za mne 5 bodů.

      27.08.2018 11:39:50


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Játrové knedlíčky do polévky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.