Játrová pochoutka z domácí pekárny

2 hod | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 44439x
Recept je inspirací pro další využití domácí pekárny na přípravu lahodných pochoutek.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Játra nasekáme v elektrickém sekáčku, rozmixujeme na kaši, případně na jemno umeleme. Cibuli taktéž. Játra, cibuli, mleté maso a mouku smícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a vypracujeme na vláčnou hmotu, která se podobá těstu. Nakonec špek nebo slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozdrobíme do těsta a postupně vmícháme. U vepřového masa netřeba špek přidávat.

Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Hák nenasadíme. Masitou hmotu vložíme do nádoby a dáme péci na program pečení. Pečeme 1,5 hodiny. Zpravidla program pečení třeba pustit znovu ještě na 1/2 hodiny. Po upečení nádobu vyndáme, necháme chladnout asi 10 minut. Pochoutku opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Pak zabalíme do alobalu a dáme vychladit do lednice.

Játrovou pochoutku krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem nebo houskou. Jídlo je obdoba játrového sýra nebo salámu. Kuchařky a kuchaři si určitě ingredience obmění podle vlastní chuti. Kdo to má rád, může nádobu pekárny před vložením masité hmoty vyložit asi do 1/2 výše plátky anglické slaniny. Tenhle nápad mi poradila kuchařka paní Gábina H.

autor receptu:

Játrová pochoutka z domácí pekárny

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

4,3
skvělý recept
38 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Játrová pochoutka z domácí pekárny

Celkový počet komentářů: 4
  • Asi je to fajn recept, ale pokud se to v pekárně nemíchá a navíc nejde přidat půlhoďka pečení a "může se péci v pekáčku", tak nevidím smysl použití pekárny.

  • Pekarna Eta Adam Toyota 15.06.2010 10:22:45

    Prosím poraďte, jak opětovně zapnout pekárnu na další 1/2 hodinu pečení? DP Eta má tepelnou ochranu a režim pečení na 1 hodinu! Pak pekárna vypne a další program pečení lze spustit až po vychladnutí pekárny, což trvá docela dlouho! Domnívám se, že takto jsou chráněny všechny DP. Pokud znáte způsob jak prodloužit dobu peční bez velké prodlévy, byl bych vděčen za informaci. Díky A. T.

    • Re: Pekarna Eta Giovanni Don 29.06.2010 18:32:00

      Promiňte už sem moc nechodím. Myslím, že tenhle problém má jenom pekárna Eta a pár dalších. Jinak po programu pečení lze pustit odznovu program pečení. Nelze programy kde se mísí těsto, protože by se jednoduše přehřálo. Klidně to múžete dát do obdélníkové formy a pécit v normální troubě, raději pomaleji a 1 hod. by měla myslím stačit. :-)
      Vůbec nic se nestane ani když to upečete v pekáčku.

  • Jenom pro doplnění 11.01.2009 10:00:56

    Tu masitou hmotu nemíste v pekárně, Namotá se to na hák. Přidáni trochu sladké smetany a vegety vyvolá dojem, že je to z kachních jater.

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Játrová pochoutka z domácí pekárny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept