reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Játrová paštika s bůčkem

Recept na výbornou domácí paštiku.


  • 4,8

    170×

    4,8 170
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 884 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 631 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Postup přípravy

Bůček uvaříme v osolené vodě.

Sádlo nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Větší cibule nakrájíme a v sádle osmažíme dozlatova. Bůček, syrová játra a škvarky s cibuli umeleme najemno. Vše smícháme. Přidáme asi dva kelímky hořčice, vejce a paštiku s bůčkem ochutíme kořením a solí.

Játrovou paštiku s bůčkem naplníme do sklenici a konzervujeme ji 2 hodiny při 90 °C.

Játrovou paštiku s bůčkem mažeme na čerstvé pečivo. Paštiku skladujeme v chladu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrová paštika s bůčkem

    Celkový počet komentářů: 7
    • Oli.Oli
      Oli.Oli

      Játrová paštika s bůčkem

      Děkuji za recept,fakt suprácké,moc nám to chutná.... :-) :-)

      26.10.2016 17:33:22

    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Játrová paštika s bůčkem

      Jak kořeníte paštiku, pouze pepř a muškátový květ? Sůl klasicky 20g na 1kg masa?

      24.02.2015 12:02:16


      • hynek87
        hynek87

        Re: Komentář k receptu Játrová paštika s bůčkem

        Dobrý den, v podstatě jste si odpověděla sama. Já dochucuji podle chuti, ale té soli bych viděl 18-20 g, muškátový květ jen tak decentně, ať nepřerazí chuť všeho ostatního a pepře přiměřeně, ale raději míň než víc. Asi je lepší se solí a pepřem trochu šetřit a dochutit si paštiku až na talířku. H.

        24.02.2015 18:01:38

    • janyna
      janyna

      Až bude více času určitě vyzkouším. Sádlo se u nás prodává v každém řežnictví. Jen mě zajímá, jak velký ten kelímek hořčice je. Jestli to mají být ty dva malé, či dva ty velké. A jak takto zakonzervovaná paštika dlouho vydrží (tedy, pokud ji někdo nesní)?

      12.05.2009 08:41:27

      • hynek87
        hynek87

        Re: Hořčice

        Hořčice dávám ty střední kelímky o obsahu 200-250gramů. Takto konzervovaná paštika, uložená na tmavém chladném místě nebo v ledničce vydrží několik měsíců. Jen doporučuji po otevření sníst co nejrychleji. Dobrou chuť.

        12.05.2009 18:15:36

    • buchticka
      buchticka

      To bude moc dobré, jen kde sehnat syrové sádlo, u nás se moc nevyskytuje, ale pokusím se sehnat a hned vyzkouším

      12.05.2009 06:44:41


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Játrová paštika s bůčkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.