reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Játrová paštika s bůčkem

Recept na výbornou domácí paštiku.


  • 4,8

    170×

    4,8 170
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Bůček uvaříme v osolené vodě.

Sádlo nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Větší cibule nakrájíme a v sádle osmažíme dozlatova. Bůček, syrová játra a škvarky s cibuli umeleme najemno. Vše smícháme. Přidáme asi dva kelímky hořčice, vejce a paštiku s bůčkem ochutíme kořením a solí.

Játrovou paštiku s bůčkem naplníme do sklenici a konzervujeme ji 2 hodiny při 90 °C.

Játrovou paštiku s bůčkem mažeme na čerstvé pečivo. Paštiku skladujeme v chladu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrová paštika s bůčkem

    Celkový počet komentářů: 7
    • Oli.Oli
      Oli.Oli

      Játrová paštika s bůčkem

      Děkuji za recept,fakt suprácké,moc nám to chutná.... :-) :-)

      26.10.2016 17:33:22

    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Játrová paštika s bůčkem

      Jak kořeníte paštiku, pouze pepř a muškátový květ? Sůl klasicky 20g na 1kg masa?

      24.02.2015 12:02:16


      • hynek87
        hynek87

        Re: Komentář k receptu Játrová paštika s bůčkem

        Dobrý den, v podstatě jste si odpověděla sama. Já dochucuji podle chuti, ale té soli bych viděl 18-20 g, muškátový květ jen tak decentně, ať nepřerazí chuť všeho ostatního a pepře přiměřeně, ale raději míň než víc. Asi je lepší se solí a pepřem trochu šetřit a dochutit si paštiku až na talířku. H.

        24.02.2015 18:01:38

    • janyna
      janyna

      Až bude více času určitě vyzkouším. Sádlo se u nás prodává v každém řežnictví. Jen mě zajímá, jak velký ten kelímek hořčice je. Jestli to mají být ty dva malé, či dva ty velké. A jak takto zakonzervovaná paštika dlouho vydrží (tedy, pokud ji někdo nesní)?

      12.05.2009 08:41:27

      • hynek87
        hynek87

        Re: Hořčice

        Hořčice dávám ty střední kelímky o obsahu 200-250gramů. Takto konzervovaná paštika, uložená na tmavém chladném místě nebo v ledničce vydrží několik měsíců. Jen doporučuji po otevření sníst co nejrychleji. Dobrou chuť.

        12.05.2009 18:15:36

    • buchticka
      buchticka

      To bude moc dobré, jen kde sehnat syrové sádlo, u nás se moc nevyskytuje, ale pokusím se sehnat a hned vyzkouším

      12.05.2009 06:44:41


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Játrová paštika s bůčkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.