reklama
hledat uživatel
       

Játrová omáčka

Tuto omáčku můžete připravit z libovolných jater, nejlepší a nejjemnější bude omáčka z drůbežích.


  • 3,1

    975×

    3 975
  • 35 min

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně podlijeme a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku osolíme a okořeníme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrová omáčka

    Celkový počet komentářů: 19
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Játrová omáčka

      také dělám z mletých jater,ale ze slaniny,cibule,tuku podle chuti nejdřív jíšku,vývar a teprve pak mletá játra,dobrá je i z hovězích

      11.08.2015 15:02:13

    • jaa (tecka) sirael
      jaa (tecka) sirael

      Právě dovareno, pridana lžíce másla a lžíce a půl plnotučné hořčice.

      05.01.2015 21:09:56

    • Verunka
      Verunka

      Jatýrka jsem uvařila podle tohoto receptu až na to, že jsem tam dala navíc hovězí vývar a slaninu sem tam nedávala a právě ted je jím a jsou výborný nemají chybu. Vylízala bych i talíř :D Jsem začáteční, mladá kuchařka ....Třeba to bude tim vývarem protože takhle dobrá játrová omáčka se mi ještě nepovedla a nejlepší příloha je podle mě rýže :-))

      29.01.2014 19:04:33


    • Dave
      Dave

      Komentář k receptu Játrová omáčka

      Jasně všem to dobře chutná když jsou hladoví. Ti nehladoví by to nejedli. :)

      10.01.2014 13:19:23

    • Mirek
      Mirek

      Komentář k receptu Játrová omáčka

      Játrovou mám rád, dělám ji podobně, ale na závěr do ní vmíchám kousek másla, které zjemní chuť.

      05.11.2013 13:59:15

    • Aja
      Aja

      Mixovat játra? Cože a proč?! To slyším poprvé! A rozhodně zkoušet nebudu. Dávám zásadně játra pokrájená na kousky ať už vepřová, či kuřecí...No ale, každýmu chutná jinak, že....

      09.07.2013 13:16:19

    • Goce
      Goce

      Játra jsou moje nejoblíbenější jídlo, ale s knedlíkem?! Vím, že se na jídlo neříká fuj, ale tohle mi přijde fuj. Klasika je rýže.

      09.05.2013 14:12:15

    • alka
      alka

      Játrovku dělám taky a je moc výborná, já ještě při orestování cibulky do ní dávám červenou papriku mletou, dostane i krásnou barvu, a hustím ji rozmíchanou moukou s vodou. Vypadá s umletými játry jinak než na obrázku, tam máš játra celá.

      04.05.2010 10:49:01


    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Játrová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.