reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Játrová omáčka s rýží

U nás velmi oblíbená dobrota na oběd, která nikdy nezbude.


  • 4,6

    190×

    4,5 190
  • 45 min

  • 37×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Musíme si dát pozor na žlučový váček - jinak by nám celá omáčka zhořkla, vykrájíme i okolní blanky jater. Cibuli očistíme a nasekáme.

Na oleji v hrnci, kde chceme mít omáčku, si zpěníme jemně nakrájenou cibulku. Poté vhodíme k cibulce játra, aby se zatáhla a podlijeme trochou vody. Hlídáme, aby se voda nevyvařila, jinak by se játra mohla připálit. Přilijeme vodu (tak půl litru), přidáme masox a povaříme tak 20 - 30 minut, až se játra uvaří.

Pak okořeníme - můžeme podle chuti, já dávám mletou papriku, majoránku, sůl nebo česnek naložený v soli, pepř, mletý kmín, kdo má rád ostrou chuť - přidá mleté chilli. Opět povaříme, aby se nám rozvinula chuť koření.
Nakonec omáčku zahustíme. Do půl litru studené vody dáme přibližně 2 lžíce solamylu a 2 lžíce hladké mouky. Důkladně rozmícháme. Do omáčky přiléváme po částech přes sítko, aby nám v omáčce nevznikly žmolky, hodně mícháme, v případě, že se vám bude již omáčka zdá zahuštěná, nemusíme použít celý půl litr. Játrovou omáčku ještě krátce povaříme.

Játrovou omáčku podáváme s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játrová omáčka s rýží

    Celkový počet komentářů: 69
    • Tomas
      Tomas

      Recept se mi nelíbí

      To je dobra s*acka. Zalivat maso vodou misto vyvaru a pak do toho cpat chemii, aby to melo vuvec nejakou chut

      17.01.2019 10:25:28

    • Yana
      Yana

      Komentář k receptu Játrová omáčka s rýží

      Nejlepsi recept!! :) vas recept si ukladam a jatrovou omacku budu varit podle vas. Vsichni jsme si pochutnali

      07.03.2017 09:35:09

    • Vocas
      Vocas

      Komentář k receptu Játrová omáčka s rýží

      Hovno.
      Omluvte můj vulgární projev, jsem ale zvyklí psát na klávesnici sprostě.

      23.09.2016 08:53:20


    • Petule
      Petule

      Komentář k receptu Játrová omáčka s rýží

      Omáčka je výborná!!! Už ji budu dělat jen tímto způsobem.

      15.09.2014 12:56:39

      • Miras
        Miras

        Re: Komentář k receptu Játrová omáčka s rýží

        Milý člověče. Je mi líto, že neumíte vařit. Protože vařit s maoxem je sajrajt. to není ani vaření. a recept za ten masox má ode mě 1*.

        25.07.2015 10:58:27


    Nalezeno receptů: 69
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Játrová omáčka s rýží

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.