reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Játra se slaninou na tymiánu

Syté a výživné jídlo, ve kterém výraznou chuť jater a slaniny zjemňuje jablko a tymián.


  • 2,9

    920×

    2,9 920
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory na 10 minut povaříme, potom slijeme a rozpůlíme. Na veliké pánvi rozpálíme tuk a brambory na něm opečeme dozlatova a přeložíme na talíř. Plátky jater po obou stranách osolíme a okořeníme troškou pepře a papriky. Na pánvi rozpálíme máslo a játra na něm po obou stranách opečeme dohněda. Poté je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na pánvi opečeme slaninu dozlatova, přidáme česnek a cibuli. Potom přidáme jablko a 2 minuty ho osmahneme. Přidáme rajčata, tymián a worcesterskou omáčku. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme brambory a navrch položíme plátky jater, zakryjeme a necháme prohřát. Dochutíme pepřem, posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Játra se slaninou na tymiánu

    Celkový počet komentářů: 1

    • Ahoj
      Ahoj

      NESOLIŤ!!!

      Pečeň (játra) nikdy pred úpravou nesolíme!!!, lebo stvrdnú.

      12.02.2005 20:02:57

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Játra se slaninou na tymiánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.