reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jarní zeleninová polévka s knedlíčky z jehněčího masa se sýrem

Nádherně voňavá a velmi chutná jarní polévka s jehněčími knedlíčky, která se výborně hodí právě na velikonoční svátky. Recept jsem přitom převzala z turecké kuchyně.


  • 2,3

    19×

    2,2 19
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté jehněčí maso. Sýr Parmigiano Reggiano nastrouháme na jemno a přidáme k mletému jehněčímu masu, také přidáme sůl, římský kmín a lžíci maizeny, která směs přiměřeně zahustí.

Všechno zpracujeme důkladně rukama na kompaktní, ale tvárnou hmotu, ze které ve vodě navlhčenými rukama vytvarujeme knedlíčky velikosti vlašského ořechu, to stačí, knedlíčky varem přiměřeně zvětší svůj objem.

Jarní cibulku i se zelenou natí pokrájíme na kolečka. Mrkev a petržel pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 3 - 4 mm, aby zůstaly při vaření trochu al dente. Podobně nakrájíme i celer na kostky, celer musí být ve výrazné převaze.

Kořenovou zeleninu dáme na rozpálený olej a za stálého míchání opékáme, dokud pěkně nezkaramelizuje. Zeleninu potom zalijeme studenou vodou, přivedeme do varu a vaříme na středním plameni.

Když je zelenina poloměkká, do vroucí polévky vložíme připravené knedlíčky z jehněčího masa se sýrem, stáhneme plamen na minimum a vaříme přikryté pokličkou jen pomalým táhnutím asi 15 minut.

Když je polévka uvařená, vypneme plamen a až nyní přidáme pokrájenou jarní cibulku i se zelenou natí. Horká polévka svým teplem dostatečně uvolní její jarní chuť a cibulka bude mít nejen vynikající chuť, ale i krásně zachovanou texturu.

Jde sice o méně obvyklou, ale voňavou polévku svěží jarní chuti, velmi zdravou, jednoduchou a rychlou, ve které dominuje především přirozená chuť zeleniny a vývar má díky knedlíčkům příjemnou masovou chuť a díky římskému kmínu jako jedinému, ale výraznému voňavému koření a použitého sýra Parmigiano Regiano, úžasnou a lahodnou chuť.

Jarní zeleninovou polévku s knedlíčky z jehněčího masa se sýrem na talíři ještě hojně posypeme množstvím posekané čerstvé petrželové natě, která se k této polévce přímo nabízí. Tuto polévku ráda dělám právě na Velikonoce.

Pokud jsou už k dispozici i další jarní natě, můžeme je přidat, stejně jako i několik kapek citronové šťávy, avšak vůbec nemusí být. Polévka je fantastická už sama o sobě taková, jaká je, volbu nechávám úplně na vás.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jarní zeleninová polévka s knedlíčky z jehněčího masa se sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.