reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jarní závitky v rýžovém papíru

Lehké vietnamské rolky zabalené v rýžovém papíru.


  • 3,8

    53×

    3,8 53
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rýži uvaříme doměkka, necháme vychladnout a odebereme potřebné množství. Mrkev a zelí očistíme a nastrouháme.

Směs mletého masa smícháme s rýží, mrkví a ochutíme ochucené solí, pepřem a sójovou omáčkou. Směs klademe na vlhký rýžový papír a úhledně balíme do malých rolek. Jarní závitky v rýžovém papíru smažíme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Poměr masa a zeleniny můžeme libovolně měnit, popř. přidávat i jinou.

Jarní závitky v rýžovém papíru osušíme a ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jarní závitky v rýžovém papíru

    Celkový počet komentářů: 19
    • Linda Nguyenovy
      Linda Nguyenovy

      letni zavitky

      je to omyl to jsou letní závitky (jsem vietnamka)

      10.05.2018 14:50:24

    • xyeti
      xyeti

      Komentář k receptu Jarní závitky v rýžovém papíru

      hoj, já papír namáčím v pivu s jedním bílkem. Nepraskají tolik a lépe se smaží.

      23.02.2016 17:46:47

    • Bechy
      Bechy

      Komentář k receptu Jarní závitky v rýžovém papíru

      1) pokud chcete křupavé závitky, tak je musíte osmažit.
      2) už to nebudou jarní závitky pokud budou smažené
      3) nedává se do nich mleté maso, ale uvařené: např kuřecí nebo vepřové
      4) ať už koupíš jakékoliv rýžové placky musíš je namočit-poté změknou, jak to chcete zabalit, když jsou tvrdé a zároveň křehké
      5) dobrou chuť

      15.06.2014 11:20:47

    • MKud
      MKud

      Jidášovo ucho a cibule

      Ispirován receptem z užasného bufetu v Holešovické tržnici v Praze.

      18.03.2014 16:52:04

    • Uršula
      Uršula

      změknou, nicméně nejsou jemně křupavé, doporučuji, vážně, originál papíry. Je to Vietnamská kuchyně,měla by se proto dodržovat receptura.
      .

      06.02.2013 16:12:05

    • Tralala
      Tralala

      Vysmažené závitky dávejte do kastrolu s pokličkou, nebo je něčím zkrátka přiklopte, pak krásně změknou.

      06.02.2013 13:39:31

    • Uršula
      Uršula

      Jak říká MYa, nikdy, ale nikdy nepatří rýže do závitků.

      Do závitků patří jen a pouze skleněné nudle.Vařím tuto kuchyni a pouze s originálními surovinami. Jak jsem již zmiňovala, nikdy se nemůže použít rýžový papír ,který nabízejí naše obchodní řetězce. Vždy je nutné si rýžový papír koupit u Vietnamského prodejce v obchůdku či v tržnici Sapa. Jinak budou tyto tvrdé -nepoživatelné. Na pánev se musí dát hodně oleje, aby Nem ,/název závitků/ byly zcela ponořené a olej musí být rozehřátý.

      05.02.2013 19:46:46

    • Martia
      Martia

      Namísto sojové omáčky patří rybí

      05.02.2013 17:55:44

    • Uršula
      Uršula

      Abych nezapomněla, rýže! nepatří do závitků. Pokud se chcete doopravdy dopracovat k originálu.

      31.12.2012 02:38:56

    • Uršula
      Uršula

      doporučuji, papír na plnění namáčet do piva a nenechat moc promoknout, potom se stane že papír je doopravdy po usmažení tvrdší. Důležitý je koupit Vietnamský papír, který je lépe zpracovatelný a po usmažení slaboučký - křehký-Houby dodávám Shi Ta Ké.Skleněné nudle se jmenují Bun a nejlépe sehnatelný je ve Vietnamských obchudcích. Vždy by se měly tyto závitky lehce dokořenit rybí omáčkou.

      31.12.2012 02:36:24

    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jarní závitky v rýžovém papíru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.