Nejprve dáme odmočit rýžové nudle do vlažné vody na cca 10 minut a houby do teplé vody na cca 20 - 30 minut, záleží na druhu hub, nejlepší jsou pravé vietnamské houby, jsou velké a prodávají se ve vietnamských tržnicích, jmenují se MOC NHI.
V jiné míse si spojíme dohromady maso, vejce, sůl, pepř a nastrouhanou zeleninu, přidáme lžičku sójové omáčky a necháme směs odležet. Nudle dáme vařit na cca 5 - 8 minut. Houby nakrájíme na tenké plátky. Uvařené nudle nastříháme na menší části a společně s houbami přidáme k masu. Vše nyní promícháme.
Na talíř si rozlijeme světlé pivo nebo případně teplou vodu. Rýžové papíry namáčíme z obou stran, dokud není papír dostatečně ohebný. Lžící nandáváme masovou směs na papír a balíme tak, že nejprve ohneme levý a pravý bok a následně balíme směrem od nás. Spoj uhladíme prstem namočeným v daném pivu či vodě. Dbáme na to, aby nám papír nikde nepraskl či nekoukalo maso.
Smažíme na rozpáleném oleji (hladina oleje musí mít zhruba 1 cm) ze všech stran, dokud nám závitky nezmění barvu, měly by být zlatavé až hnědé.
Jarní závitky Nem podáváme s rýží. Zdůrazňuji, že závitky jsou dobré pouze čerstvé a v případě, kdybychom je znovu ohřívali, závitky by byly rozblemcané a nebyly by tak dobré.