reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jarní závitky Nem

Výborné a snadné závitky naplněné směsí mletého masa, nudlí, hub a zeleniny. Recept mě naučil můj vietnamský otec.


  • 5,0

    5 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Postup přípravy

Nejprve dáme odmočit rýžové nudle do vlažné vody na cca 10 minut a houby do teplé vody na cca 20 - 30 minut, záleží na druhu hub, nejlepší jsou pravé vietnamské houby, jsou velké a prodávají se ve vietnamských tržnicích, jmenují se MOC NHI.

V jiné míse si spojíme dohromady maso, vejce, sůl, pepř a nastrouhanou zeleninu, přidáme lžičku sójové omáčky a necháme směs odležet. Nudle dáme vařit na cca 5 - 8 minut. Houby nakrájíme na tenké plátky. Uvařené nudle nastříháme na menší části a společně s houbami přidáme k masu. Vše nyní promícháme.

Na talíř si rozlijeme světlé pivo nebo případně teplou vodu. Rýžové papíry namáčíme z obou stran, dokud není papír dostatečně ohebný. Lžící nandáváme masovou směs na papír a balíme tak, že nejprve ohneme levý a pravý bok a následně balíme směrem od nás. Spoj uhladíme prstem namočeným v daném pivu či vodě. Dbáme na to, aby nám papír nikde nepraskl či nekoukalo maso.

Smažíme na rozpáleném oleji (hladina oleje musí mít zhruba 1 cm) ze všech stran, dokud nám závitky nezmění barvu, měly by být zlatavé až hnědé.

Jarní závitky Nem podáváme s rýží. Zdůrazňuji, že závitky jsou dobré pouze čerstvé a v případě, kdybychom je znovu ohřívali, závitky by byly rozblemcané a nebyly by tak dobré.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jarní závitky Nem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Katka hoangová
      Katka hoangová

      Nudle by se vařit neměly, do zavírku patří nudle mien, stačí jen namočit do vody, houby jsou Jidášove uši, nem se podává s nudlemi bun většinou. Pro lepší chuť je dobré dát do závitku i trochu jarní cibulky, někdo dává i trošičku koriandr a sójové klíčky.

      10.01.2018 00:38:03

    • HanaK
      HanaK

      Podobné dělá moje vietnamská kamarádka. Jsou výborné - doporučuji.

      23.12.2015 18:14:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Jarní závitky Nem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.