reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jarní žampionový nákyp

Recept na nákyp plný žampionů, který podáváme jako přílohu k pečenému masu. Je dobrý i samostatně se zeleninou a majonézovou omáčkou.


  • 4,2

    4,2 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku usekáme na hrubo a oloupaný česnek na jemno. Šunku nakrájíme na jemné nudličky. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Omytou pažitku a petrželku drobně usekáme.

Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek, vmícháme houby i šunku a vše asi 4 minuty podusíme. Pak směs zasypeme hladkou moukou, krátce orestujeme, podlijeme smetanou a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Houbovou kaši osolíme, opepříme a necháme zcela vychladnout.

Do houbové směsi zapracujeme žloutky, vmícháme usekanou pažitku a vše odlehčíme bílkovým sněhem. Vše přendáme do formy vymazané tukem a vysypané strouhankou a pečeme asi při 170 °C dozlatova.

Žampionový nákyp nakrájíme na porce a podáváme se zeleninou a oblíbenými studenými omáčkami. Výborně chutná i jako příloha k pečené drůbeži.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jarní žampionový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.