reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Jarní vajíčková pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou

Velmi jednoduchý recept na osvěžující a rychlou pomazánku z vajec a jogurtu s jarní cibulkou.


  • 2,8

    18×

    2,7 18
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Jarní cibulku i s natí očistíme a pokrájíme na kolečka. Do mísy dáme pokrájenou jarní cibulku. Uvařená vajíčka protlačíme přes strunu na brambory, tímto způsobem rychle uděláme malé kostky a pomazánka bude lepší, když budeme moci kousnout do malých kousků vajíček.

Vajíčka výrazněji osolíme, vejce to potřebují a snesou. Vydatně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, přidáme plnotučnou hořčici a hustý domácí bílý neochucený jogurt, eventuálně jogurt řeckého typu, promícháme a odložíme vychladit do chladničky asi na 1 hodinu, za ten čas se dobře propojí všechny chutě.

Jarní vajíčkovou pomazánku s jogurtem a jarní cibulkou přeložíme do misek a servírujeme s čerstvým domácím pečivem. Každému přidáme k pomazánce ještě lžičku na nabírání a nůž na roztírání. Pomazánka má řidší konzistenci a výbornou velmi jemnou osvěžující chuť, kterou přiměřeně zvýrazní jarní cibulka.

Pomazánku podáváme ke snídani anebo jako studenou večeři, vhodná je i ke svačině. Můžeme ji použít i jako podklad na obložené chlebíčky, k plnění vajec a různé zeleniny, také je výbornou součástí obložených mís a studeného bufetu. Příprava je přitom jednoduchá a rychlá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jarní vajíčková pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • jrknov
      jrknov

      Super. právě to jím - nemá to chybu - rychlé, jednoduché a chutné! Nemám rád překombinované recepty, jejichž ingredience musím hledat na webu - základní suroviny a skvělé jídlo mám už skoro snězené.Děkuji za inspiraci :-)

      24.07.2019 21:58:50


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jarní vajíčková pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.