Jarní sekaná

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2025x
Recept na sekanou z více druhů masa.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na masovém strojku umeleme vepřové, telecí a kuřecí maso. Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostky. Na kostky nakrájíme také rohlíky a zvlhčíme je vývarem z uzeného masa.

Šest vajec uvaříme natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na kostky, smícháme s masem a s vlhčenými rohlíky. Přidáme nasekané kopřivy a petrželku, zbylá 2 syrová vejce a kostky uzeného masa. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Směsí naplníme třetinu vymazané a vysypané formy. Do středu rozložíme v řadě vařená vejce a zakryjeme zbytkem směsi. Povrch uhladíme a pečeme asi 1 hodinu na 170 °C.

Hotovou jarní sekanou krájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Jiří Viktor K autor receptu:

Jarní sekaná

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4190 běžně 6350 Kč sleva 34 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jarní sekaná

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Katika
Katika 1287 receptů
zjirousek
Kuchařka 688 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jarní sekaná

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jarní sekaná
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept