Jarní sekaná

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2076x
Recept na sekanou z více druhů masa.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na masovém strojku umeleme vepřové, telecí a kuřecí maso. Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostky. Na kostky nakrájíme také rohlíky a zvlhčíme je vývarem z uzeného masa.

Šest vajec uvaříme natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na kostky, smícháme s masem a s vlhčenými rohlíky. Přidáme nasekané kopřivy a petrželku, zbylá 2 syrová vejce a kostky uzeného masa. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Směsí naplníme třetinu vymazané a vysypané formy. Do středu rozložíme v řadě vařená vejce a zakryjeme zbytkem směsi. Povrch uhladíme a pečeme asi 1 hodinu na 170 °C.

Hotovou jarní sekanou krájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Jiří Viktor K autor receptu:

Jarní sekaná

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí
5
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jarní sekaná

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jarní sekaná
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept