Lehký jarní salát se ředkvičkami, řeřichou, salátem a jarními výhonky zalitý smetanovou zálivkou.
1 lžíce | cukr |
sůl | |
1 kelímek | řeřicha |
8 ks | ředkvičky |
200 ml | zakysaná smetana |
3 lžíce | citronová šťáva |
100 ml | smetana ke šlehání |
0.4 ks | okurka salátová |
1 lžíce | balzamikový ocet |
1 ks | hlávkový salát |
4 lžíce | výhonky (ředkvičky nebo mungo) |
Salát očistíme, listy opláchneme a natrháme je na sousta. Okurku oloupeme, ředkvičky omyjeme a očistíme a oboje nakrájíme na jemné plátky. Salát a okurku smícháme ve větší míse. Výhonky a řeřichu opláchneme a necháme okapat.
Zakysanou smetanu smícháme se smetanou ke šlehání, octem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a cukrem. Zálivkou přelijeme salát v míse a zamícháme.
Salát servírujeme na talíře nebo do misek, a zdobíme plátky ředkviček, výhonky a řeřichou.
Foto: Profimedia.cz
Jarní speciál: Dopřejte tělu detox a zatočte s jarní únavou
Detoxikace je základní prevencí většiny onemocnění lidského těla, posiluje lidskou mysl a zvyšuje odolnost organismu proti vnějším vlivům. Se slovem detoxikace se nejčastěji setkáváme v souvislosti s jarní únavou a jarním očistou organismu, vždyť přicházející jaro vyzývalo k očistě i naše předky – jarní postní doba měla naše tělo připravit již odpradávna na nové období. Ale jak začít? Které bylinky zařadit do svého jídelníčku? A víte, které suroviny naše tělo v postním období uvítá? Vše v dnešním speciálu zaměřeném na detoxikaci organismu, pitný režim a první dary přírody, které nalezneme při jarních procházkách.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena