4 ks | brambory | |
100 ml | smetana | |
1.2 l | voda | |
1.5 svazku | medvědí česnek | |
1 kostka | zeleninový Bio bujón | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
muškátový oříšek |
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit s kostkou bio zeleninového bujonu. Listy medvědího česneku důkladně opláchneme, okrájíme stonky a lístky nakrájíme na malé kousky. Když máme brambory téměř měkké, přidáme česnek a krátce povaříme. Obsah pečlivě rozmixujeme pomocí tyčového mixéru na hladký krém. Nakonec polévku doplníme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme také špetku muškátového oříšku. Polévku z medvědího česneku ještě krátce prohřejeme. Jarní polévku z medvědího česneku podáváme s opečenou bagetkou, případně doplníme krutony.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Recept na pesto z medvědího česneku krok za krokem
Také se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
Medvědí česnek - sbíráme jarní bylinky
Při procházce přírodou můžete už brzy zaznamenat štiplavou vůni medvědího česneku. Neváhejte a přineste si domů minimálně plnou hrst zdraví.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena