Recept na zdravou polévku z petrželové natě, řapíkatého celeru a pórku. Co takhle si ji uvařit na Velikonoce?
3 lžíce | máslo |
1 ks | pórek |
2 lžíce | hladká mouka |
3 řapíky | řapíkatý celer |
1 svazek | hladkolistá petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
4 hrnky | zeleninový vývar |
Pórek a celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Hladkolistou petrželovou nať omyjeme a usekáme nahrubo. V okyselené a osolené vodě si uvaříme ztracená vejce, která necháme okapat. Na másle necháme zpěnit nakrájený celer a pórek. Pak vmícháme petrželku, vše krátce osmahneme a přisypeme hladkou mouku.
Směs restujeme 3 - 5 minut, osolíme, opepříme, pak přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 25 - 30 minut. Ponorným mixerem jarní petrželovou polévku rozmělníme dohladka a podle potřeby dochutíme.
Jarní petrželovou polévku rozdělíme na porce, vložíme ztracené vejce a podáváme s toastem nebo rozpečenou bagetou.
Ředkvičky v jarním jídelníčku: Víte, že se hodí i k tepelné úpravě?
První ředkvičky vyhlížíme stejně nedočkavě jako samotné jaro, pochutnají si na nich děti i dospělí. Plátky čerstvých ředkviček obvykle zdobíme namazané chleby a chlebíčky, připravujeme z nich chutné pomazánky a přidáváme je do mnoha druhů salátů. Ale hodí se i pro tepelnou úpravu na spoustu způsobů. Svou barvou působí velmi atraktivně a jejich chuť dodá pokrmům ten správný říz.
Videorecept: Houbovopórková směs podle Anny
Něco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu z hub a pórku podle Aničky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena