Recept na výbornou jarní nádivku s kopřivami, kterou podáváme při slavnostních příležitostech. Na Velikonoce s ní uděláte velkou parádu!
5 ks | vejce |
100 ml | mléko |
5 ks | rohlík |
250 g | uzené maso |
1 ks | červená řepa |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle chuti | |
kopřiva |
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme misku nadrobno nakrájených kopřiv, které nejdříve očistíme a spaříme v horké vodě. Uzené maso nakrájené na kostičky orestujeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Nádivku vložíme do vymaštěného pekáčku, přelijeme vyšlehanými vejci a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Jarní nádivku pečeme asi 15 minut dozlatova.
Dip z červené řepy připravíme z očištěné a nadrobno nakrájené červené řepy, kterou uvaříme a poté rozmixujeme a propasírujeme. Osolíme a opepříme podle chuti.
Jarní nádivku s kopřivami nakrájíme, rozdělíme na talíře a doplníme dipem.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem
Nádivka patří k tradičním velikonočním pokrmům. V tomto receptu vám nabízíme veganskou alternativu s uzeným tofu a čerstvým špenátem.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena