Jarní čínské závitky

1 hod | předkrm | 4 porce | čínská kuchyně | recept zobrazen: 1740x
Recept na tradiční čínskou specialitu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na olivovém oleji opražíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté vepřové maso, osolíme, opepříme a restujeme. Zeleninu očistíme.

Když máme maso orestované, přidáme najemno nakrájené bílé zelí, mrkev, jidášovo ucho a promícháme, dále přidáme jemné rýžové nudle, které jsme přelili vroucí vodou a nechali 3 minuty odstát. Dosolíme a promícháme, můžeme přidat sojovou omáčku podle chuti, případně krevetovou nebo rybí omáčku.

Vzniklou směsí plníme rýžové papíry, které před plněním namočíme ve vlažné vodě, aby byly tvárné. Směs balíme do 3 - 4 papírů. Necháme hodinu odpočinout a poté smažíme na rostlinném oleji. Závitky by měly být alespoň do poloviny ponořené v oleji.

Jarní čínské závitky podáváme se zelným salátem a chilli omáčkou.

autor receptu:

Jarní čínské závitky

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
12 hlasujících
  • Recept Jarní čínské závitky - Jarní závitky


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jarní čínské závitky

Přidat příspěvek k receptu Jarní čínské závitky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept