reklama
hledat uživatel
       

Japonský koláč

Netradiční recept na zajímavý sladký zákusek z vajec, smetanového sýra a bílé čokolády.


  • 3,8

    16×

    3,7 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Nejprve oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do lednice a troubu předehřejeme na 170 °C.

Bílou čokoládu rozpustíme, poté ji necháme zchladnout, přidáme smetanový sýr a žloutky a špachtlí vše promícháme. Bílky z lednice ušleháme na pěnu a smícháme s již připravenou směsí.

Do zapékací mísy dáme připravenou směs a mísu potom položíme na plech s vodou. Pečeme 15 minut při 170 °C a poté 15 minut při 160 °C. Následně troubu vypneme a dalších 15 minut necháme japonský koláč v naprostém klidu. Koláč pak vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakonec posypeme cukrem moučka.

Japonský koláč nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Japonský koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • Petr
      Petr

      nepovedl se

      dělal jsem jej dvakrát a ani jednou se mi nepovedl. Vždy po vypnutí trouby " splaskl " a byla z něj jen placka. Pokud do něj hrábnu tak je to samá voda a koláč má zvláštní mazlavou konzistenci. Netuším, co dělám špatně ale potřetí jej určitě dělat nebudu. Ztráta času.

      19.01.2019 14:45:47

    • tamee
      tamee

      Komentář k receptu Japonský koláč

      varila jsem, ale nic moc

      03.05.2017 09:36:52


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Japonský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.