reklama
hledat uživatel
       

Japonský koláč

Netradiční recept na zajímavý sladký zákusek z vajec, smetanového sýra a bílé čokolády.


  • 3,7

    15×

    3,6 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do lednice a troubu předehřejeme na 170 °C.

Bílou čokoládu rozpustíme, poté ji necháme zchladnout, přidáme smetanový sýr a žloutky a špachtlí vše promícháme. Bílky z lednice ušleháme na pěnu a smícháme s již připravenou směsí.

Do zapékací mísy dáme připravenou směs a mísu potom položíme na plech s vodou. Pečeme 15 minut při 170 °C a poté 15 minut při 160 °C. Následně troubu vypneme a dalších 15 minut necháme japonský koláč v naprostém klidu. Koláč pak vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakonec posypeme cukrem moučka.

Japonský koláč nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Japonský koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • Petr
      Petr

      nepovedl se

      dělal jsem jej dvakrát a ani jednou se mi nepovedl. Vždy po vypnutí trouby " splaskl " a byla z něj jen placka. Pokud do něj hrábnu tak je to samá voda a koláč má zvláštní mazlavou konzistenci. Netuším, co dělám špatně ale potřetí jej určitě dělat nebudu. Ztráta času.

      19.01.2019 14:45:47

    • tamee
      tamee

      Komentář k receptu Japonský koláč

      varila jsem, ale nic moc

      03.05.2017 09:36:52


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Japonský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.