reklama
hledat uživatel
       

Japonský koláč

Netradiční recept na zajímavý sladký zákusek z vajec, smetanového sýra a bílé čokolády.


  • 3,8

    16×

    3,7 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 664 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 654 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 734 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 187 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 604 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do lednice a troubu předehřejeme na 170 °C.

Bílou čokoládu rozpustíme, poté ji necháme zchladnout, přidáme smetanový sýr a žloutky a špachtlí vše promícháme. Bílky z lednice ušleháme na pěnu a smícháme s již připravenou směsí.

Do zapékací mísy dáme připravenou směs a mísu potom položíme na plech s vodou. Pečeme 15 minut při 170 °C a poté 15 minut při 160 °C. Následně troubu vypneme a dalších 15 minut necháme japonský koláč v naprostém klidu. Koláč pak vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakonec posypeme cukrem moučka.

Japonský koláč nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Japonský koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • Petr
      Petr

      nepovedl se

      dělal jsem jej dvakrát a ani jednou se mi nepovedl. Vždy po vypnutí trouby " splaskl " a byla z něj jen placka. Pokud do něj hrábnu tak je to samá voda a koláč má zvláštní mazlavou konzistenci. Netuším, co dělám špatně ale potřetí jej určitě dělat nebudu. Ztráta času.

      19.01.2019 14:45:47

    • tamee
      tamee

      Komentář k receptu Japonský koláč

      varila jsem, ale nic moc

      03.05.2017 09:36:52


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Japonský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.