reklama
hledat uživatel
       

Postup přípravy

Rýži propláchneme ve studené vodě, přidáme k ní řasu kombu a uvaříme v hrnci nebo použijeme speciální rýžovar. V kastrůlku svaříme cukr, rýžový ocet a sůl. Svařenou směs postupně vmícháme do hotové rýže, ze které jste vyndali řasu.


Do misky nalijeme vodu na namáčení rukou. Z wasabi prášku a vody vytvoříme pastu.
Nejdříve si připravíme maki sushi: mořskou řasu nori položíme na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneseme rýži, potřeme slabou vrstvou wasabi pasty, přidáme plátky ryby a srolujeme. Rolku nakrájíme namočeným nožem a přendáme na talíř.

Teď nigiri sushi: v namočených dlaních vytvoříme malé válečky rýže, potřeme wasabi pastou a navrch dáme plátky syrové ryby, kterou potřeme slabou vrstvou sójové omáčky.

Ke každé porci sushi připravíme trochu nakládaného zázvoru a podáváme.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Japonské sushi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.