Na těsto nejprve rozšleháme vejce a potom vmícháme vývar, sójovou omáčku a cukr.
Pánev (nejlépe pravoúhlou - obdélníkovou) lehce potřeme olejem. Je vhodné, když k natírání pánve použijeme smotaný ubrousek namočený jedním koncem do oleje. Pánev rozehřejeme a vlijeme na ni část (asi třetinu) připravené směsi.
Když je vaječná hmota téměř sražena, sbalíme ji pomocí vařečky do válečku a přemístíme na vzdálenější okraj pánve, ale nevyjímáme ji. Potom opět olejem namažeme uvolněnou část dna pánve, nalijeme další třetinu těsta a následně další omeletu sbalíme spolu s již upečenou srolovanou omeletou a to tak, že předchozí omeletu převalíme z jednoho konce na druhý a nabalujeme na ni novou omeletu při nalití vaječné směsi na pánev.
Aby přidávaná vaječná hmota zatekla pod již upečenou srolovanou omeletu, vždy předchozí srolovanou omeletu malinko nadzvedneme a pánev nakloníme, aby vaječná hmota pod ni natekla.
Postup opakujeme třikrát nebo i vícekrát. Hotový silnější váleček zabalíme na 10 až 15 minut do bambusové síťky (bambusová podložka, gáza, tenká utěrka, fólie apod.), abychom vytvarovali a zpevnili její konečný tvar do čtverhranného průřezu. Omeletu nakonec nakrájíme na válečky silné asi 2,5 cm.
Japonské rolované omelety podáváme vychladlé na pokojovou teplotu například k rýži suši. Celou nepokrájenou roličku můžeme také uskladnit v lednici pro příležitostné další užití, pak ji nakrájíme na kolečka a ozdobíme jimi asijské pokrmy z rýže.