reklama
hledat uživatel
       

Jansenovo jídlo

Pro toho, kdo má rád netradiční úpravy ryb, nabízím speciální možnost zpracování uzené makrely. Jídlo není zrovna dietní, ale je chutné, jednoduché a dá se jíst i studené.


  • 4,1

    15×

    4,1 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Uzenou makrelu důkladně vykostíme a maso rozdrobíme na drobné kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší hranolky.

Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu bramborových hranolků, které trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu brambor dáme část osmažené cibule a vrstvu uzené makrely. Opět zakryjeme zbytkem cibule a položíme druhou vrstvu bramborových hranolků, které opět trochu osolíme a opepříme.

Jansenovo jídlo vložíme do trouby a pečeme do okamžiku, kdy brambory na povrchu získají zlatavou barvu. Pak zalijeme šlehačkou a ještě krátce zapečeme v troubě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jansenovo jídlo

    Celkový počet komentářů: 2

    • osmera
      osmera

      ja toto jidlo znam pod nazvem "Jensenovo pokuseni" a ma to byt docela tradicni Norske jidlo, pri lepsi prilezitosti jsou ozdobou malinkate Norske vlajecky. Jinak je to velmi jednoduche, ale velmi dobre jidlo, mohu doporucit.

      25.08.2009 20:44:21

      • Zorka
        Zorka

        Ahoj,
        já též. Poprvé jsem ho vařila podle receptu z časopisu UM. Dříve jsem ty brambory krájela ručně na tloušťku sirky, jak recept doporučoval, nyní jsem si to ulehčila pomocí WS-krouhače. Cibuli nesmažím, nakrájím ji na půlkolečka a rozmělním na jednotlivé kousky, Pekáč taky nevymazávám, všechno to prostě smísím, i se sardelovou pastou přímo v pekáči, zaliju šlehačkou rovnou a šoupnu do trouby. Mňam. A Norové si k tomu dávají akvavit.

        19.03.2014 11:37:54

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Jansenovo jídlo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.