Výborná, jednoduchá a rychlá bábovka. Těsto se dá použít i jako korpus na vícevrstvý dort, je vláčné a vůbec není vysušené. Tento recept si zamilovali i ve Francii.
těsto | |
---|---|
4 ks | vejce |
250 g | máslo |
2-3 lžíce | kakao |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
180 g | cukr krupice |
180 g | polohrubá mouka |
250 g | měkký tvaroh |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání |
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do větší mísy dáme máslo (margarín), přidáme cukr a žloutky. Bílky ušleháme. Vše dobře utřeme nebo vyšleháme. Můžeme použít i ruční mixér. Do těsta přidáme tvaroh a opět vyšleháme. Já osobně používám tvaroh v plastové mističce, je více našlehaný a dodá bábovce vláčnost a nadýchanost. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Jako poslední přijdou našlehané bílky. Do mísy oddělíme těsto, do kterého vmícháme kakao. Do vymazané a vysypané formy nalijeme část světlého těsta, pak celé tmavé a nakonec opět světlé. Tvarohovou bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 35 - 45 minut podle typu trouby. Jančinu tvarohovou bábovku podláváme podle libosti ke kávě i čaji.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem
Švestek jsou plné zahrádky. Pokud už nevíte co s nimi a hledáte recept na rychlý moučník, který je téměř bez práce, vyzkoušejte tuto perníkovou bábovku. Je jemná, nadýchaná a voňavá po koření i švestkách.
autor jeanna009
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena