reklama
hledat uživatel
       

Jahody ve fondánu

Velmi jednoduchý recept na dobrotu z čerstvých jahod.


  • 3,4

    3,4 5
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Podle počtu jahod si připravíme papírkové košíčky. Jahody zbavíme stopek, omyjeme a důkladně osušíme.

Připravíme si vodní lázeň. V misce pomalu rozpustíme fondán, vmícháme cukr a asi 10 minut mícháme, až se cukr rozpustí a hmota spojí. Pokud je fondánová hmota moc hustá, vmícháme trošku vody.

Jahody namáčíme do fondánu a necháme okapat. Pak je lehce namočíme do třtinového cukru a pokud chceme můžeme jej posypat barevným cukrovým zdobením, klidně i čokoládovým.

Každou jahodu uložíme do košíčku, necháme ztuhnout a pak ihned podáváme. Jahody ve fondánu vydrží totiž asi jen 6 - 8 hodin. Fondán si můžeme pořídit do chladničky. Pak je tento recept vhodný pro opravdu nečekané návštěvy. Stačí mít doma čerstvé ovoce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahody ve fondánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.