reklama
hledat uživatel
       

Jahody v želé

Dezert s ovocem a želatinou. Použijeme kompotované jahody i se sirupem.


  • 3,7

    3,6 3
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Želatinu připravíme podle návodu na obalu, tekutiny dáme ale méně, než je uvedeno. Želatina musí mít tužší konzistenci.

Kompotované jahody pouze slijeme a uděláme z nich půlky.

Část tekuté směsi nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou a necháme trochu ztuhnout. Na první vrstvu rozložíme jahody a zalijeme zbylou želatinovou směsí. Necháme v lednici asi 2 hodiny, aby směs dobře zatuhla.

Před vyklopením jahodového želé necháme misku na několik sekund ponořenou v horké vodě, aby se nám od okrajů lépe uvolnilo.


Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahody v želé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.