reklama
hledat uživatel
       

Jahodový táč

Rychlá a jednoduchá buchta se sladkými jahůdkami.


  • 4,6

    22×

    4,5 22
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žloutky utřeme s polovinou cukru do světlé pěny. Postupně přidáváme zbylý cukr, prosátou mouku a vychladlé rozehřáté máslo.

Všechny suroviny promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na tukem vymazaný menší plech a poklademe plátky jahod (případně jiného čerstvého sezónního ovoce).

Jahodový táč pečeme ve středně vyhřáté troubě do zezlátnutí. Upečený koláč lehce cukrujeme směsí vanilkového a moučkového cukru.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodový táč

    Celkový počet komentářů: 5
    • Marťa
      Marťa

      Komentář k receptu Jahodový táč

      Držela jsem se receptu, ten poměr mouka a cukr je fakt hrozný. Výsledek je nechutně sladká buchta!!! Moje chyba, měla jsem si to uvědomit...ach jo...

      11.06.2014 18:43:48

    • Michal
      Michal

      Nechápu ten poměr cukru !! však by se to nedalo žrat !! to rovnou mužu dát jako dezert, mísu s kostkovým cukrem !!!

      12.11.2011 14:50:31

    • Kačák
      Kačák

      Jenom potřený tukem nebo i moukou.

      14.06.2009 19:04:44


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Jahodový táč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.