reklama
hledat uživatel
       

Jahodový sirup

Velkou úrodu jahod můžete zpracovat do domácího sirupu. Zkuste třeba tento recept.


  • 4,5

    91×

    4,5 91
  • 1 h 30 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

14870 kJ / 3551,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Už se zase blíží Vánoce

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame

16. 11. 2019

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme "korunek" a necháme okapat. Pak je vsypeme do hrnce, přilijeme vlažnou vodu a rozmačkáme. Ve vodní lázni jahodovou šťávu za občasného míchání hodinu prohříváme. Poté šťávu vymačkáme přes plátýnko.

Odměříme šťávu, na každých 500 ml šťávy počítáme 400 g cukru. Štávu i s cukrem nalijeme do čistého hrnce a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme max. 5 minut. Delší var vede k želírování.

Připravený jahodový sirup nalijeme do nahřátých sklenic, zazátkujeme a vychladlé sklenice uskladníme.

Sirup vydrží asi 6 měsíců, ale nikoli u nás. Kyselina citronová ani želírovací prostředky nejsou potřeba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodový sirup

    Celkový počet komentářů: 17
    • alena
      alena

      Komentář k receptu Jahodový sirup

      ahoj, ze dvou kg jsem měla podle tohoto receptttu 1,5l štávy a 2,2 l sirupu. Přidala jsem citron, má to pak lepší chut

      23.06.2019 23:15:30

    • Madelén
      Madelén

      Jahodový sirup

      Dobrý den.
      Prosím, nerozumím množství cukru v receptu: 1200 - 140 g ? cukr krupice. Není to překlep?
      Děkuji za odpověď

      13.10.2018 22:40:55

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Jahodový sirup

      Dobrý den.Chtěla bych poradit mám 20litrů šťávy jak s to ho udělat sirup a mam ho nějak zavařit.Díky za rady

      19.11.2016 14:21:02


    • vehro
      vehro

      40 let vařím šťávy takto 2kg ovoce,1,5 l vody 5dkg kyseliny citronové, ovoce promačkat,naložit do hrnce(lahve)na 24h potom zcedit a kolik váží šťáva dávat cukru.Zamíchat, přivedu těsně k varu seberu pěnu a do dobře vymytých sklenic(horkou vodou) Sklenice od kořalek Skleněné od kečupu (velký uzávěr dobře vymytý) a uzavřu Vydrží rok v panelákovém sklepě. Konkrétně jahody a podobně na jemné sítko do toho gázu sběračkou naleji gázu vezmu udělám pytlík vymačkám šťávu ne do sucha, zbytek vysypu nebo lžíci vyberua pokud je zanesená gáza normálně podkkohoutkem vyperu a používám znova. můžete vyzkoušet

      17.06.2015 14:14:18

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Jahodový sirup

      Výborný, jen na nás dost sladký, přidala jsem citrón a nemá chybu

      14.06.2015 22:26:44

    • Vefka
      Vefka

      sirup z jahodové šťávy

      Vzhledem k přebytku jahod - mám navařenou marmeládu, jahodové knedlíky, zamražené jahody, rozdané - jsem se rozhodla pro sirup. Dělala jsem ze 100% jahodové šťávy, kterou jsme na lisu na bobule odšťavnili a výsledek NEMÁ CHYBU!!! Chuť sirupu po naředění je jako bychom naředili jahodový džus. Tak snad ještě nějaké jahůdky budou, protože toto chci zopakovat :)

      11.06.2015 13:07:20

      • Eva K
        Eva K

        Re: sirup z jahodové šťávy

        Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak dlouho jste po odšťavnění štávu vařila a jestli jste do ní přidávala kys.citronovou? díky zdraví Eva

        15.06.2015 21:30:03

    • alena plavcová
      alena plavcová

      Komentář k receptu Jahodový sirup

      proč hodinu vařit, není to dlouho?

      22.05.2015 22:56:30

    • aktivek
      aktivek

      Komentář k receptu Jahodový sirup

      Děkuji za recept, sirup je výborný, jen vymačkání přes plátýnko, hrůza děs, nemáte na to nějaký fígl, ty zrníčka z jahod my to úplně ucpaly a nevěděla jsem co s tím? děkuji

      10.06.2014 11:52:01

      • Mischell
        Mischell

        Re: Komentář k receptu Jahodový sirup

        Ahojky,já to dělala i se semínkama.Prostě jenom tyčovým mixérem jsem to rozmixovala a bylo hotovo...:)

        24.06.2014 20:41:15


    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Jahodový sirup

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.