reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Energetická hodnota

14870 kJ / 3551,6 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme "korunek" a necháme okapat. Pak je vsypeme do hrnce, přilijeme vlažnou vodu a rozmačkáme. Ve vodní lázni jahodovou šťávu za občasného míchání hodinu prohříváme. Poté šťávu vymačkáme přes plátýnko.

Odměříme šťávu, na každých 500 ml šťávy počítáme 400 g cukru. Štávu i s cukrem nalijeme do čistého hrnce a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme max. 5 minut. Delší var vede k želírování.

Připravený jahodový sirup nalijeme do nahřátých sklenic, zazátkujeme a vychladlé sklenice uskladníme.

Sirup vydrží asi 6 měsíců, ale nikoli u nás. Kyselina citronová ani želírovací prostředky nejsou potřeba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Jahodový sirup

Celkový počet komentářů: 15
  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Jahodový sirup

    Dobrý den.Chtěla bych poradit mám 20litrů šťávy jak s to ho udělat sirup a mam ho nějak zavařit.Díky za rady

    19.11.2016 14:21:02

  • vehro
    vehro

    40 let vařím šťávy takto 2kg ovoce,1,5 l vody 5dkg kyseliny citronové, ovoce promačkat,naložit do hrnce(lahve)na 24h potom zcedit a kolik váží šťáva dávat cukru.Zamíchat, přivedu těsně k varu seberu pěnu a do dobře vymytých sklenic(horkou vodou) Sklenice od kořalek Skleněné od kečupu (velký uzávěr dobře vymytý) a uzavřu Vydrží rok v panelákovém sklepě. Konkrétně jahody a podobně na jemné sítko do toho gázu sběračkou naleji gázu vezmu udělám pytlík vymačkám šťávu ne do sucha, zbytek vysypu nebo lžíci vyberua pokud je zanesená gáza normálně podkkohoutkem vyperu a používám znova. můžete vyzkoušet

    17.06.2015 14:14:18

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Jahodový sirup

    Výborný, jen na nás dost sladký, přidala jsem citrón a nemá chybu

    14.06.2015 22:26:44

  • Vefka
    Vefka

    sirup z jahodové šťávy

    Vzhledem k přebytku jahod - mám navařenou marmeládu, jahodové knedlíky, zamražené jahody, rozdané - jsem se rozhodla pro sirup. Dělala jsem ze 100% jahodové šťávy, kterou jsme na lisu na bobule odšťavnili a výsledek NEMÁ CHYBU!!! Chuť sirupu po naředění je jako bychom naředili jahodový džus. Tak snad ještě nějaké jahůdky budou, protože toto chci zopakovat :)

    11.06.2015 13:07:20

    • Eva K
      Eva K

      Re: sirup z jahodové šťávy

      Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak dlouho jste po odšťavnění štávu vařila a jestli jste do ní přidávala kys.citronovou? díky zdraví Eva

      15.06.2015 21:30:03

  • alena plavcová
    alena plavcová

    Komentář k receptu Jahodový sirup

    proč hodinu vařit, není to dlouho?

    22.05.2015 22:56:30

  • aktivek
    aktivek

    Komentář k receptu Jahodový sirup

    Děkuji za recept, sirup je výborný, jen vymačkání přes plátýnko, hrůza děs, nemáte na to nějaký fígl, ty zrníčka z jahod my to úplně ucpaly a nevěděla jsem co s tím? děkuji

    10.06.2014 11:52:01

    • Mischell
      Mischell

      Re: Komentář k receptu Jahodový sirup

      Ahojky,já to dělala i se semínkama.Prostě jenom tyčovým mixérem jsem to rozmixovala a bylo hotovo...:)

      24.06.2014 20:41:15

  • sona (tecka) k1
    sona (tecka) k1

    Dekuji mnohokrat ,za tento recept. Varim ho uzpo druhe a vzdy se po nem jen zaprasi :)

    09.08.2012 02:02:19

  • lenka
    lenka

    jahodová je super, tedka jí zkoušim ze směsi rybízu, angreštu, josty a jablek tak uvidíme, vypadá to slibně :-)

    09.07.2012 12:56:19

Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Jahodový sirup