Jahodový sirup

1 h 30 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 122395x
Velkou úrodu jahod můžete zpracovat do domácího sirupu.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Jahody omyjeme, zbavíme "korunek" a necháme okapat. Pak je vsypeme do hrnce, přilijeme vlažnou vodu a rozmačkáme. Ve vodní lázni jahodovou šťávu za občasného míchání hodinu prohříváme. Poté šťávu vymačkáme přes plátýnko.

Odměříme šťávu, na každých 500 ml šťávy počítáme 400 g cukru. Štávu i s cukrem nalijeme do čistého hrnce a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme max. 5 minut. Delší var vede k želírování.

Připravený jahodový sirup nalijeme do nahřátých sklenic, zazátkujeme a vychladlé sklenice uskladníme.

Sirup vydrží asi 6 měsíců, ale nikoli u nás. Kyselina citronová ani želírovací prostředky nejsou potřeba.

.Renča. autor receptu:

Jahodový sirup

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 2699 běžně 5000 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
66 hlasujících
  • Recept Jahodový sirup - čerstvé jahody

Kuchařky obsahující recept Jahodový sirup

Recept se nachází v 144 kuchařkách
Nápoje
.Renča.
Nápoje 84 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2412 receptů
Tetino pitíčko
veraricna
Tetino pitíčko 1163 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jahodový sirup

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Jahodový sirup Eva 19.11.2016 14:21:02

    Dobrý den.Chtěla bych poradit mám 20litrů šťávy jak s to ho udělat sirup a mam ho nějak zavařit.Díky za rady

  • Štáva vehro 17.06.2015 14:14:18

    40 let vařím šťávy takto 2kg ovoce,1,5 l vody 5dkg kyseliny citronové, ovoce promačkat,naložit do hrnce(lahve)na 24h potom zcedit a kolik váží šťáva dávat cukru.Zamíchat, přivedu těsně k varu seberu pěnu a do dobře vymytých sklenic(horkou vodou) Sklenice od kořalek Skleněné od kečupu (velký uzávěr dobře vymytý) a uzavřu Vydrží rok v panelákovém sklepě. Konkrétně jahody a podobně na jemné sítko do toho gázu sběračkou naleji gázu vezmu udělám pytlík vymačkám šťávu ne do sucha, zbytek vysypu nebo lžíci vyberua pokud je zanesená gáza normálně podkkohoutkem vyperu a používám znova. můžete vyzkoušet

  • sirup z jahodové šťávy Vefka 11.06.2015 13:07:20

    Vzhledem k přebytku jahod - mám navařenou marmeládu, jahodové knedlíky, zamražené jahody, rozdané - jsem se rozhodla pro sirup. Dělala jsem ze 100% jahodové šťávy, kterou jsme na lisu na bobule odšťavnili a výsledek NEMÁ CHYBU!!! Chuť sirupu po naředění je jako bychom naředili jahodový džus. Tak snad ještě nějaké jahůdky budou, protože toto chci zopakovat :)

    • Re: sirup z jahodové šťávy Eva K 15.06.2015 21:30:03

      Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak dlouho jste po odšťavnění štávu vařila a jestli jste do ní přidávala kys.citronovou? díky zdraví Eva

  • Komentář k receptu Jahodový sirup Lenka 14.06.2015 22:26:44

    Výborný, jen na nás dost sladký, přidala jsem citrón a nemá chybu

  • Komentář k receptu Jahodový sirup alena plavcová 22.05.2015 22:56:30

    proč hodinu vařit, není to dlouho?

  • Komentář k receptu Jahodový sirup aktivek 10.06.2014 11:52:01

    Děkuji za recept, sirup je výborný, jen vymačkání přes plátýnko, hrůza děs, nemáte na to nějaký fígl, ty zrníčka z jahod my to úplně ucpaly a nevěděla jsem co s tím? děkuji

    • Re: Komentář k receptu Jahodový sirup Mischell 24.06.2014 20:41:15

      Ahojky,já to dělala i se semínkama.Prostě jenom tyčovým mixérem jsem to rozmixovala a bylo hotovo...:)

  • Supeeer :) 09.08.2012 02:02:19

    Dekuji mnohokrat ,za tento recept. Varim ho uzpo druhe a vzdy se po nem jen zaprasi :)

  • šťáva lenka 09.07.2012 12:56:19

    jahodová je super, tedka jí zkoušim ze směsi rybízu, angreštu, josty a jablek tak uvidíme, vypadá to slibně :-)

Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Jahodový sirup
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept