reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Recept na jahodový sernik je pro velký plech, na který posadíme posuvnou obdélníkovou formu.

Připravíme si korpus dezertu. Sušenky (nejraději mám karamelové) rozemeleme nebo rozmixujeme na malé kousky a promícháme s rozpuštěným máslem. Směs nasypeme na plech, který máme vyložený pečicím papírem. Sušenkovou směs dobře přimáčkneme na dno plechu, můžeme použít např. dno sklenice. Dáme ztuhnout do ledničky.

Pokračujeme přípravou jahodové náplně. Dáme si do misky želatinu, zalijeme vodou a necháme cca 10 minut nabobtnat. Všechny jahody rozmixujeme na pyré. Asi 4 lžíce pyré si odložíme do kastrolku, ohřejeme ho a rozpustíme v něm nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Pozor na teplotu, nesmí se vařit, max. 80 °C. Přidáme 600 g jahodového pyré, 150 g pyré si necháme na polevu.

Vychlazený tvaroh (nejlépe klasické kostky) s cukrem šleháme 5 minut do pěny, přidáme smetanu a hlídáme, až začne směs tuhnout. Pozor, nesmí se přešlehat! Ke konci šlehání přidáme jahodové pyré se želatinou.

Směs nalijeme na vychlazený sušenkový korpus. Povrch uhladíme a dáme ztuhnout do ledničky (asi na 3 hodiny).

Připravíme si polevu. Necháme nabobtnat 2 plátky želatiny v připravené vodě, potom želatinu ve vodě rozpustíme. K želatině přidáme zbylé jahodové pyré a směs nalijeme na ztuhlý dezert. Polevu rovnoměrně roztíráme silikonovou mašlovačkou.

Jahodový sernik necháme ještě další hodinu ztuhnout a pak už můžeme krájet.

Jahodový sernik je moc dobrým dezertem, je osvěžující a hlavně nepřeslazený, ideální na nejrůznější oslavy.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahodový sernik

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.