reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny a po malých částech přiléváme olej s vodou a přidáme kakao a mouku. Přimícháme i vyšlehaný sníh ze 4 bílků. Hladké těsto nalijeme na připravený plech a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Zatím si připravíme krém. Jahody scedíme. Šťávu doplníme do půl litru tekutiny a přivedeme k varu. Vmícháme pudink, krátce povaříme a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a lehce do něj vmícháme studený pudink. Nakonec do něj lehce vmícháme jahody.

Vychladlý korpus potřeme jahodovou náplní a posypeme jej strouhanou čokoládou. Jahodový moučník nakrájíme. Před podáváním jej ozdobíme šlehačkou.

Jahodový moučník necháme v chladu ztuhnout. Podáváme jej kdykoliv. Hodí se jak ke slavnostním příležitostem, tak k nedělní kávě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodový moučník

    Celkový počet komentářů: 2

    • K.Štrbová
      K.Štrbová

      Do těsta přijde i sníh ze čtyř bílků.Redakce to asi přehlédla.

      12.01.2008 15:27:18


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Jahodový moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.