Jednoduché těsto s tvarohovým medem a jahodami. Recept na moc dobrý koláč.
40 g | cukr moučka |
150 g | hladká mouka |
120 g | tuk na pečení |
náplň | |
---|---|
2 ks | vejce |
0.5 lžičky | skořice |
2 lžíce | mléko |
1 ks | tvaroh |
4 lžíce | med |
náplň 1 | |
jahody | |
na ozdobu | |
1 balíček | vanilkový cukr |
podle potřeby | |
tuk na vymazání |
Z mírně povoleného tuku, mouky a cukru vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na kolo velikosti formy a přeneseme ho do vymazané koláčkové formy a mírně vytáhneme do stran. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme tekutý med i rozšlehaná vejce (podle velikosti 1 velké), poprášíme skořicí a dobře promícháme. Tvaroh rozetřeme na těsto a nahusto ho pokryjeme půlkami očištěných jahod. Jahodový medový koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut do zezlátnutí těsta. Vychladlý koláč před podáváním posypeme vanilkovým cukrem.
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena