reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

krém

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já jsem použila formu o průměru 26 cm. Pokud máte formu o průměru 22 cm nebo méně, můžete použít polovinu surovin na poloviční dávku, šlehačky ale v takovém případě použijte také 2 ks.

V míse smícháme sypké suroviny (jahodové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem) a přidáme červené potravinářské barvivo. Těsto by mělo být sytě růžové až červené. Já používám gelové, takže dávám tak na špičku lžičky. S ostatními nemám zkušenost, takže se řiďte barvou těsta. Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 - 25 minut. Troubu po dobu pečení neotvíráme nebo se korpus srazí. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.

Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačku ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody (já jsem použila jahodovou šťávu ze zavařených jahod nebo můžeme použít i jahodový sirup) vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 40 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), vidličkou rozmačkané jahody a čokoládu rozkrájenou na kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.

Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu rozdrobíme. Na vydlabaný korpus poklademe omyté a osušené jahody. Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí jahodový krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Hotový krtkův dort můžeme ozdobit marcipánovými figurkami nebo jahodami.

Jahodový krtkův dort bez mouky podáváme vychlazený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahodový krtkův dort bez mouky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.