reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodový dezert Tivoli strada

Aneb jak jsem byla všemi Brity milována. Dezert se bude skvěle hodit na Valentýna.


  • 4,8

    47×

    4,8 47
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

V míse rozdrtíme sušenky najemno, nemusí být úplně na prášek. V kastrůlku si zvolna rozpustíme kvalitní čokoládu na vaření s kouskem másla nebo oleje na pečení. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do sušenkové drti a dobře promícháme.

Vezmeme si dortovou formu, či jakýkoliv střední hlubší pekáček, vymažeme kouskem másla a na dno pokládáme sušenkovou hmotu. Pěkně do tenké vrstvy. Korpus dáme do lednice na 30 minut ztuhnout.

Mascarpone ručně promícháme v míse a ochutíme cukrem. Množství cukru je na vás, ale doporučuji moc nesladit, mascarpone je samo o sobě nasládlé. V jiné míse vyšleháme smetanu ke šlehání a opatrně vmícháme do mascapone. Vše spojíme a krém urovnáme na vychlazený sušenkový korpus. Opět necháme v lednici ztuhnout.

Nakrájíme si jahody na půlky a vložíme do kastrolku. Zalijeme trochou vody. Pozor, jahody pustí šťávu! Přidáme špetku soli a ocukrujeme. Vše zahříváme, občas mícháme. V mističce rozpustíme ve vodě vanilkový pudinkový prášek, dobře promícháme, ať v něm nejsou hrudky. Když nám jahody změknou a začnou vonět, přidáme rozpuštěný pudinkový prášek a mícháme, dokud nezískáme krémovou hmotu. Odstavíme z plamene a ponoříme do dřezu napuštěného studenou vodou, aby krém rychleji vychladl. Stále mícháme.

Nakonec dezert Tivoli strada přelijeme jahodovou hmotou a necháme v lednici uležet minimálně 6 hodin.

Jahodový dezert Tivoli strada nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

    Celkový počet komentářů: 7
    • Jana
      Jana

      Dobrý den
      cca. jak velkou formu jste použily?
      Děkuji za odpověď
      Jana

      17.06.2019 22:57:46

    • Hana
      Hana

      Komentář k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

      Zajimalo by mne , kolik vody je potreba ?

      18.03.2016 09:32:49

    • vv (tecka) veronika (tecka) vv
      vv (tecka) veronika (tecka) vv

      Tivoli strada

      Dezert je vynikající, dělala jsem ho již několikrát a vždy všem moc chutnal.

      24.02.2015 12:06:10


    • monika (tecka) halak
      monika (tecka) halak

      Komentář k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

      Tento dezert som uz robila viackrat a je uzasnyyyy, akurat ako uz
      niekto spominal, treba pridat viac masla do susienok, nechat postat ked sa vyberie s chladnicky a da sa aj pekne naservirovat. Zatial boli len same pozitivne ohlasy

      22.12.2013 17:58:28

    • Jana
      Jana

      Ja som na 2 bal. sušienok pridala viac masla k čokoláde - cca 125 g, zostalo to sypké, ale po stuhnutí čokolády a spojení s krémom s krájaním nebol problém, všetko som ovoňala vanilkovým cukrom (do mascarpone, šľahačky aj ovocia), namiesto jahôd som použila mrazenú zmes ovocia, do krému som dala trochu viac šľahačky - jeden z najlepších nepečených múčnikov aké som kedy robila...len rodina sa nevedela dohodnúť či je lepšie voňavé ovocie alebo sušienkový základ...

      29.07.2012 09:56:54

    • Ilona
      Ilona

      Tak nevím, jestli jsem někde udělala chybu, ale ta sušenkovo čokoládová placka v lednici ztuhla na kost, takže nakrájet potom porce dezertu a esteticky je naservírovat, je nadlidský výkon :-(
      Chuťově to je dobrý, ale návštěvě bych se s tím pochlubit nemohla.

      21.04.2012 19:03:09

      • Klára
        Klára

        Já jsem ho dělala též. Je to podobný recept jako cheesecake. Já dort vyndala z ledničky a nechala ho hodinku na pokojové teplotě a pak ho teprve krájela...a v ledničce jsem ho nechala celou noc...ta krusta pak více změkne od toho mascarpone. ;))

        22.04.2012 12:10:41


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.