reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodový dezert Tivoli strada

Aneb jak jsem byla všemi Brity milována. Dezert se bude skvěle hodit na Valentýna.


  • 4,8

    46×

    4,8 46
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V míse rozdrtíme sušenky najemno, nemusí být úplně na prášek. V kastrůlku si zvolna rozpustíme kvalitní čokoládu na vaření s kouskem másla nebo oleje na pečení. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do sušenkové drti a dobře promícháme.

Vezmeme si dortovou formu, či jakýkoliv střední hlubší pekáček, vymažeme kouskem másla a na dno pokládáme sušenkovou hmotu. Pěkně do tenké vrstvy. Korpus dáme do lednice na 30 minut ztuhnout.

Mascarpone ručně promícháme v míse a ochutíme cukrem. Množství cukru je na vás, ale doporučuji moc nesladit, mascarpone je samo o sobě nasládlé. V jiné míse vyšleháme smetanu ke šlehání a opatrně vmícháme do mascapone. Vše spojíme a krém urovnáme na vychlazený sušenkový korpus. Opět necháme v lednici ztuhnout.

Nakrájíme si jahody na půlky a vložíme do kastrolku. Zalijeme trochou vody. Pozor, jahody pustí šťávu! Přidáme špetku soli a ocukrujeme. Vše zahříváme, občas mícháme. V mističce rozpustíme ve vodě vanilkový pudinkový prášek, dobře promícháme, ať v něm nejsou hrudky. Když nám jahody změknou a začnou vonět, přidáme rozpuštěný pudinkový prášek a mícháme, dokud nezískáme krémovou hmotu. Odstavíme z plamene a ponoříme do dřezu napuštěného studenou vodou, aby krém rychleji vychladl. Stále mícháme.

Nakonec dezert Tivoli strada přelijeme jahodovou hmotou a necháme v lednici uležet minimálně 6 hodin.

Jahodový dezert Tivoli strada nakrájíme a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

    Celkový počet komentářů: 6
    • Hana
      Hana

      Komentář k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

      Zajimalo by mne , kolik vody je potreba ?

      18.03.2016 09:32:49

    • vv (tecka) veronika (tecka) vv
      vv (tecka) veronika (tecka) vv

      Tivoli strada

      Dezert je vynikající, dělala jsem ho již několikrát a vždy všem moc chutnal.

      24.02.2015 12:06:10

    • monika (tecka) halak
      monika (tecka) halak

      Komentář k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

      Tento dezert som uz robila viackrat a je uzasnyyyy, akurat ako uz
      niekto spominal, treba pridat viac masla do susienok, nechat postat ked sa vyberie s chladnicky a da sa aj pekne naservirovat. Zatial boli len same pozitivne ohlasy

      22.12.2013 17:58:28


    • Jana
      Jana

      Ja som na 2 bal. sušienok pridala viac masla k čokoláde - cca 125 g, zostalo to sypké, ale po stuhnutí čokolády a spojení s krémom s krájaním nebol problém, všetko som ovoňala vanilkovým cukrom (do mascarpone, šľahačky aj ovocia), namiesto jahôd som použila mrazenú zmes ovocia, do krému som dala trochu viac šľahačky - jeden z najlepších nepečených múčnikov aké som kedy robila...len rodina sa nevedela dohodnúť či je lepšie voňavé ovocie alebo sušienkový základ...

      29.07.2012 09:56:54

    • Ilona
      Ilona

      Tak nevím, jestli jsem někde udělala chybu, ale ta sušenkovo čokoládová placka v lednici ztuhla na kost, takže nakrájet potom porce dezertu a esteticky je naservírovat, je nadlidský výkon :-(
      Chuťově to je dobrý, ale návštěvě bych se s tím pochlubit nemohla.

      21.04.2012 19:03:09

      • Klára
        Klára

        Já jsem ho dělala též. Je to podobný recept jako cheesecake. Já dort vyndala z ledničky a nechala ho hodinku na pokojové teplotě a pak ho teprve krájela...a v ledničce jsem ho nechala celou noc...ta krusta pak více změkne od toho mascarpone. ;))

        22.04.2012 12:10:41

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Jahodový dezert Tivoli strada

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.