reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodovo-citronové cupcakes

Recept na výborné cupcakes spojující zajímavě chuť jahod a citronu.


  • 5,0

    5 1

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Postup přípravy

Formu na muffiny si vyložíme košíčky. Troubu rozehřejeme na 175 °C.

Připravíme si mísu na smíchání suchých ingrediencí. Přes síto do ní prosejeme hladkou mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. V další malé misce si smícháme pomocí ruční metličky zakysanou smetanu, mléko, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.

V třetí větší míse si smícháme Heru máslovou příchuť s krystalovým cukrem. Šleháme, dokud se ingredience nespojí. Výsledná směs by měla být světlá a nadýchaná. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém a vždy pečlivě zašleháme. Do takto připravené směsi přidáme kůru z citronu a promícháme.

Ke směsi střídavě přidáváme moučnou směs a směs ze zakysané smetany. Vždy přidáme 1/3 od každé směsi a promícháme. Pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré množství s tím, že končíme vždy moučnou směsí. Celou směs mixujeme na menší otáčky, abychom do těsta nevehnali příliš vzduchu.

Těsto navrstvíme do připravených košíčků a pečeme 30 - 35 minut, nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá.

Zatímco se pečou korpusy, připravíme si citronovou náplň. V nerezové misce si metličkou smícháme cukr, vajíčko, vaječný žloutek, tuk Hera máslová příchuť a citronovou šťávu a kůru a vložíme nad vodní lázeň (ujistěte se, že se voda nedotýká mísy). Směs nad vodní lázní zahříváme přibližně 15 minut, nebo dokud nezačne tuhnout. Mícháme metličkou minimálně každé 2 minuty. Odstavíme z tepla, přendáme do misky a necháme zcela vychladnout. Směs krásně zhoustne.

Na krém si nejprve smícháme moučkový cukr s krémovým sýrem. Jakmile je směs spojená a hladká, přidáme po kouscích povolený tuk Hera máslová příchuť. V momentě, kdy jsou všechny ingredience spojené, přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme.

Do vychladlých korpusů uděláme lžičkou malé důlky, které naplníme připravenou citronovou náplní. Dozdobíme jahodovým krémem.

Jahodovo-citronové cupcakes podáváme jako osvěžující letní moučník.

Tip:Chcete-li mít krém tužší, připravte jej předem a nechejte v lednici vychladit alespoň po dobu 2 - 3 hodin. Krém můžete také připravit den předem, přikrýt potravinářskou fólií a použít, až budete potřebovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahodovo-citronové cupcakes

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.