reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodovo-citronové cupcakes

Recept na výborné cupcakes spojující zajímavě chuť jahod a citronu.


  • 5,0

    5 1

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Formu na muffiny si vyložíme košíčky. Troubu rozehřejeme na 175 °C.

Připravíme si mísu na smíchání suchých ingrediencí. Přes síto do ní prosejeme hladkou mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. V další malé misce si smícháme pomocí ruční metličky zakysanou smetanu, mléko, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.

V třetí větší míse si smícháme Heru máslovou příchuť s krystalovým cukrem. Šleháme, dokud se ingredience nespojí. Výsledná směs by měla být světlá a nadýchaná. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém a vždy pečlivě zašleháme. Do takto připravené směsi přidáme kůru z citronu a promícháme.

Ke směsi střídavě přidáváme moučnou směs a směs ze zakysané smetany. Vždy přidáme 1/3 od každé směsi a promícháme. Pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré množství s tím, že končíme vždy moučnou směsí. Celou směs mixujeme na menší otáčky, abychom do těsta nevehnali příliš vzduchu.

Těsto navrstvíme do připravených košíčků a pečeme 30 - 35 minut, nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá.

Zatímco se pečou korpusy, připravíme si citronovou náplň. V nerezové misce si metličkou smícháme cukr, vajíčko, vaječný žloutek, tuk Hera máslová příchuť a citronovou šťávu a kůru a vložíme nad vodní lázeň (ujistěte se, že se voda nedotýká mísy). Směs nad vodní lázní zahříváme přibližně 15 minut, nebo dokud nezačne tuhnout. Mícháme metličkou minimálně každé 2 minuty. Odstavíme z tepla, přendáme do misky a necháme zcela vychladnout. Směs krásně zhoustne.

Na krém si nejprve smícháme moučkový cukr s krémovým sýrem. Jakmile je směs spojená a hladká, přidáme po kouscích povolený tuk Hera máslová příchuť. V momentě, kdy jsou všechny ingredience spojené, přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme.

Do vychladlých korpusů uděláme lžičkou malé důlky, které naplníme připravenou citronovou náplní. Dozdobíme jahodovým krémem.

Jahodovo-citronové cupcakes podáváme jako osvěžující letní moučník.

Tip:Chcete-li mít krém tužší, připravte jej předem a nechejte v lednici vychladit alespoň po dobu 2 - 3 hodin. Krém můžete také připravit den předem, přikrýt potravinářskou fólií a použít, až budete potřebovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahodovo-citronové cupcakes

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.