reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Komentáře k receptu Jahodovo-banánová marmeláda

Celkový počet komentářů: 10
  • Parodie 7
    Parodie 7

    ještě marmeláda+ kaselina citronová

    Paní,která říká,že nad 50% rybízu již nepřidává kysel.citronovou má pravdu.Sám jsem to vyzkoušel a funguje to.Zbytečně moc kyseliny pak vytváří na jazyku jakoby kyselinouvou pachuť,která už nejde eliminovat ani přidáním cukru.Pozná se to zejména při ovocných sirupech.To už musím skutečně dávat pozor na množství kyseliny.Přesto však dělám přímo vynikající sirupy a marmelády.Ani nevím,kde se to ve mně vzalo,že se mně to tak daří.Snad jsem byl v minulém životě asi žena nebo co.Možná je to také tím,že se nad každou radou či názorem dokážu zamyslet a vybrat z něj pozitivní obsah.Vyrobit sirup anebo marmeládu je velice podobný postup.Staré i nové recepty dporučují 3-5gr.kyseliny citronové na jeden litr získané ovocné šťávy.Skutečností však tedy je,že nadpoloviční poměr šťávy z čeveného rybízu kys.citrovou nahradí.Ještě se však neozval nikdo,kdo má zkušenosti s želírovacím cukrem a jaký vlastně je rozdíl od obyčejného cukru.Já jsem přesvědčen,že hlavní konzervant ve všech marmeládách,sirupech džemech je cukr a jeho správný poměr k váhovému množství toho kterého ovoce.Na sirupy používám zásadně ny 1 litr šťávy 1,7 kg cukru a směs zahřívám jen max.do 80 st.CSklenice ukládám na ležeto a jsou až do spotřebování stále krásně,hustě sirupové a vynikající.Každopádně z těchto anonymních názorů,rad a zkušeností se člověk hodně poučí.

    12.07.2011 08:55:55

    • JanaB
      JanaB

      Želírovací cukr.

      Zkušenosti s ním nemám, ale myslím si, že obsahuje cukr a želírovací přípravek. Plně si vystačím s cukrem a i s tím nejlevnějším želírovacím přípravkem. Přijde mi zavařování nejméně o polovinu levněji. Nejčastěji používám 1 : 1. Želírovací cukr je pro pohodlné zavařování. Snad napíše někdo, kdo má s ním zkušenosti .

      12.07.2011 13:36:17

  • Parodie 7
    Parodie 7

    Musím se přiklonit k návrhu,přidat kys.citrinovou.Pro zvýraznění jakékoliv marmelády nebo sirupu používám vždy kys.citronovou.Rovná kávová lžíčka kyseliny je cca 4-5gr.Na litr šťávy či kg ovoce dávám 1-2lžíčky.Pak to drží krásnou barvu a zvýrazní chuť.Nedělám se chytrý.Je to použité i ze starých receptů a velmi dobře to funguje.Jen k vůli udržení vitamínu C zahřívám vše jen na 85 st.C.Cukrem jako hlavním konzervantem vůbec nešetřím,spíš naopak.Taková marmeláda vydrží léta a je stále k použití.Tak to dělávala i naše babička.Vždy však plně uznávám i zkušenosti jiných a rád beru ponaučení.

    11.07.2011 10:21:42

    • JanaB
      JanaB

      Jsem ráda, že někdo schvaluje kyselinu citronovou. Podobný recept je i na internetě a s kyselinou citronovou. Příště to zkuste. Každý zavařuje to a co jak mu chutná. Kdybych měla dostatek jahod, tak bych to vyzkoušela. Hodně zavařuji marmelády a džemy z toho, co se zrovna urodí. Tam kde je alespoň 50% rybízu, tak kyselinu nepřidávám. Do jahod patří určitě. Ráda by jsem věděla, na co lze marmeládu použít. Hodila by se jako náplň do buchet?

      11.07.2011 18:09:41

  • .Renča.
    .Renča.

    VŮBEC NECHUTNÁ JAKO DĚTSKÁ PŘESNÍDÁVKA - NAOPAK, JE VYNIKAJÍCÍ ...

    09.07.2011 10:48:19

  • JanaB
    JanaB

    Bez přidání kyseliny citrónové bude chuť mdlá a bude chutnat jako dětská přesnídávka. Pokud by jste tam dala 1 lžičku kyseliny citrónové, tak získá marmeláda lahodnou chuť.

    07.07.2011 18:49:50

Nalezeno receptů: 10

Přidat příspěvek k receptu Jahodovo-banánová marmeláda

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.