reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jahodovo-banánová marmeláda

Jahodovo-banánová marmeláda

Spojení jahod a banánu dá vzniknout vynikající marmeládě. Recept je velmi snadný.


  • 3,3

    45×

    3,3 45
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Jahody opereme, necháme dobře oschnout, zbavíme zelených korunek a navážíme 500 g. Banány oloupeme a naváříme 600 g. Jahody i s banány rozmixujeme a nalijeme do většího hrnce.

Dvě lžíce cukru smícháme s Gelfixem 2:1, vmícháme do jahodovo-banánového pyré a za občasného míchání uvedeme do varu. Povaříme 1 minutu, přidáme 500 g cukru a za stálého míchání vaříme 6 - 8 minut.

Horkou jahodovo-banánovou marmeládu nalijeme do nahřátých sklenic a ihned uzavřeme víčkem. Sklenice zabalíme do deky a necháme do druhého dne vystydnout.

Toto množství je asi na 5 skleniček o obsahu 250 ml.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodovo-banánová marmeláda

    Celkový počet komentářů: 10
    • Parodie 7
      Parodie 7

      ještě marmeláda+ kaselina citronová

      Paní,která říká,že nad 50% rybízu již nepřidává kysel.citronovou má pravdu.Sám jsem to vyzkoušel a funguje to.Zbytečně moc kyseliny pak vytváří na jazyku jakoby kyselinouvou pachuť,která už nejde eliminovat ani přidáním cukru.Pozná se to zejména při ovocných sirupech.To už musím skutečně dávat pozor na množství kyseliny.Přesto však dělám přímo vynikající sirupy a marmelády.Ani nevím,kde se to ve mně vzalo,že se mně to tak daří.Snad jsem byl v minulém životě asi žena nebo co.Možná je to také tím,že se nad každou radou či názorem dokážu zamyslet a vybrat z něj pozitivní obsah.Vyrobit sirup anebo marmeládu je velice podobný postup.Staré i nové recepty dporučují 3-5gr.kyseliny citronové na jeden litr získané ovocné šťávy.Skutečností však tedy je,že nadpoloviční poměr šťávy z čeveného rybízu kys.citrovou nahradí.Ještě se však neozval nikdo,kdo má zkušenosti s želírovacím cukrem a jaký vlastně je rozdíl od obyčejného cukru.Já jsem přesvědčen,že hlavní konzervant ve všech marmeládách,sirupech džemech je cukr a jeho správný poměr k váhovému množství toho kterého ovoce.Na sirupy používám zásadně ny 1 litr šťávy 1,7 kg cukru a směs zahřívám jen max.do 80 st.CSklenice ukládám na ležeto a jsou až do spotřebování stále krásně,hustě sirupové a vynikající.Každopádně z těchto anonymních názorů,rad a zkušeností se člověk hodně poučí.

      12.07.2011 08:55:55

      • JanaB
        JanaB

        Želírovací cukr.

        Zkušenosti s ním nemám, ale myslím si, že obsahuje cukr a želírovací přípravek. Plně si vystačím s cukrem a i s tím nejlevnějším želírovacím přípravkem. Přijde mi zavařování nejméně o polovinu levněji. Nejčastěji používám 1 : 1. Želírovací cukr je pro pohodlné zavařování. Snad napíše někdo, kdo má s ním zkušenosti .

        12.07.2011 13:36:17

    • Parodie 7
      Parodie 7

      Musím se přiklonit k návrhu,přidat kys.citrinovou.Pro zvýraznění jakékoliv marmelády nebo sirupu používám vždy kys.citronovou.Rovná kávová lžíčka kyseliny je cca 4-5gr.Na litr šťávy či kg ovoce dávám 1-2lžíčky.Pak to drží krásnou barvu a zvýrazní chuť.Nedělám se chytrý.Je to použité i ze starých receptů a velmi dobře to funguje.Jen k vůli udržení vitamínu C zahřívám vše jen na 85 st.C.Cukrem jako hlavním konzervantem vůbec nešetřím,spíš naopak.Taková marmeláda vydrží léta a je stále k použití.Tak to dělávala i naše babička.Vždy však plně uznávám i zkušenosti jiných a rád beru ponaučení.

      11.07.2011 10:21:42


      • JanaB
        JanaB

        Jsem ráda, že někdo schvaluje kyselinu citronovou. Podobný recept je i na internetě a s kyselinou citronovou. Příště to zkuste. Každý zavařuje to a co jak mu chutná. Kdybych měla dostatek jahod, tak bych to vyzkoušela. Hodně zavařuji marmelády a džemy z toho, co se zrovna urodí. Tam kde je alespoň 50% rybízu, tak kyselinu nepřidávám. Do jahod patří určitě. Ráda by jsem věděla, na co lze marmeládu použít. Hodila by se jako náplň do buchet?

        11.07.2011 18:09:41

    • .Renča.
      .Renča.

      VŮBEC NECHUTNÁ JAKO DĚTSKÁ PŘESNÍDÁVKA - NAOPAK, JE VYNIKAJÍCÍ ...

      09.07.2011 10:48:19

    • JanaB
      JanaB

      Bez přidání kyseliny citrónové bude chuť mdlá a bude chutnat jako dětská přesnídávka. Pokud by jste tam dala 1 lžičku kyseliny citrónové, tak získá marmeláda lahodnou chuť.

      07.07.2011 18:49:50


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Jahodovo-banánová marmeláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.