Jednoduchý sladký recept, kterým určitě překvapíte i potěšíte.
3 ks | žloutek |
250 g | jahody |
1 kostka | tvaroh |
3 lžíce | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
na ozdobu | |
---|---|
4 lžičky | mandle |
0.5 ks | čerstvá jahoda |
2 ks | oplatka Delissa (bílá) |
Jahody opláchneme, necháme oschnout, zbavíme korunek a nakrájíme na čtvrtky; menší jahody stačí na poloviny. Smetanu vyšleháme do tuha. Žloutky smícháme s oběma cukry a nad párou směs šleháme do zhoustnutí. Pak ji za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Šlehačku, tvaroh a vychladlou žloutkovou směs elektrickým šlehačem vymícháme na hladký krém. Do vychlazených pohárů nebo skleniček střídavě klademe krém, jahody a kousek oplatku (piškot). Poslední vrstva jahodového tiramisu bude z krému, který ozdobíme celou jahodou i s korunkou, nadrobno nasekanými mandlemi a trojúhelníčkem oplatku (piškotem).
Sklizeň jahod je již v plném proudu, někde již končí, někde se jahody ještě sbírají. Máme pro vás malou inspiraci, co s nimi můžete připravit. Dejte nám vědět, jak se zadařilo.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena