3 ks | žloutek | |
250 g | jahody | |
1 kostka | tvaroh | |
3 lžíce | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
4 lžičky | mandle | |
0.5 ks | čerstvá jahoda | |
2 ks | oplatka Delissa (bílá) |
Jahody opláchneme, necháme oschnout, zbavíme korunek a nakrájíme na čtvrtky; menší jahody stačí na poloviny. Smetanu vyšleháme do tuha. Žloutky smícháme s oběma cukry a nad párou směs šleháme do zhoustnutí. Pak ji za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Šlehačku, tvaroh a vychladlou žloutkovou směs elektrickým šlehačem vymícháme na hladký krém. Do vychlazených pohárů nebo skleniček střídavě klademe krém, jahody a kousek oplatku (piškot). Poslední vrstva jahodového tiramisu bude z krému, který ozdobíme celou jahodou i s korunkou, nadrobno nasekanými mandlemi a trojúhelníčkem oplatku (piškotem).
Sklizeň jahod je již v plném proudu, někde již končí, někde se jahody ještě sbírají. Máme pro vás malou inspiraci, co s nimi můžete připravit. Dejte nám vědět, jak se zadařilo.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena