reklama
hledat uživatel
       

Jahodové rizoto

Velmi zajímavý recept. Rizoto s příchutí alkoholu, ovoce a parmezánu.


  • 4,6

    4,6 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Jahody omyjeme a osušíme. Polovinu z nich přepůlíme a dáme bokem, druhou půlku nakrájíme na drobné kousky.

Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na oleji. Přidáme rýži, sůl, vegetu, podlijeme vínem, přisypeme drobně nakrájené jahody a společně dusíme. Když se víno odpaří, podléváme ohřátým zeleninovým vývarem. Asi po 20-ti minutách rýži odstavíme a necháme odstát, aby vsákla přebytečnou tekutinu.

Před podáváním jahodového rizota přisypeme zbylé jahody, přelijeme kalvádosem a posypeme nastrouhaným parmazánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahodové rizoto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.