reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na potření

podle potřeby

těsto



Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Oddělíme vejce od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáme prosáté suroviny. Nakonec jemně přimícháváme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

Připravíme si krém. Do vyšlehaného ztužovače s vodou přidáme smetany, našlehanou šlehačku a odkapané jahody z kompotu. Dle naší chuti dosladíme a promícháme.

Krém naneseme na vychladlý korpus, který jsme potřeli jahodovou marmeládou.

V kompotové šťávě uvaříme pudink a ještě vlažný vlijeme na jahodové řezy. Dáme do lednice opět ztuhnout alespoň na hodinu. Jahodové řezy po ztuhnutí ozdobíme dle naší fantazie.

Jahodové řezy jsou na plech o rozměru 40 x 33 cm.

Jahodové řezy podáváme jako dezert ke kávě. Jahodové řezy jsou oblíbené i u dětí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodové řezy se smetanou

    Celkový počet komentářů: 1

    • werunkahraje
      werunkahraje

      Komentář k receptu Jahodové řezy se smetanou

      luxusní

      23.04.2014 12:30:27

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Jahodové řezy se smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.