reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jahodové řezy s želatinou

Jahodové řezy s želatinou

Dobré jahodové řezy, které chutnají také s jiným druhem ovoce. Výborný recept!


  • 4,9

    33×

    4,8 33
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

podle potřeby

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Na krém slijeme šťávu z jahodového kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem spolu vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu. Hotový krém necháme v chladu.

Na přípravu korpusu si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak do nich zašleháme 10 lžic vlažné vody a oleje. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.

Hotové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pak korpus upečeme v předehřáté troubě.

Vychladlý piškotový korpus potřeme krémem. Nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce. Na krém rozložíme nakrájené jahody a vše zalijeme želatinou nachystanou podle návodu na balení a necháme ztuhnout.

Jahodové řezy s želatinou podáváme chlazené a nakrájené na řezy, které můžeme ozdobit šlehačkou a lístky máty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodové řezy s želatinou

    Celkový počet komentářů: 5
    • Ismaela
      Ismaela

      jahodové řezy s želatinou

      Krásný den,na 250g mouky.250g cukru,rozumím tomu dobře?Není to moc?

      22.06.2020 16:06:45

    • evik
      evik

      Dobrý večer 250 g mouky není to na celý plech nějak málo??díky

      21.11.2019 17:56:47

    • Míša
      Míša

      Jak dlouho se to peče a při kolika stupních?

      11.04.2013 19:22:15


    • stepka
      stepka

      Moc dobré,jen mi vyskočil piškot tak jsem měl problém se želatinou. Martin

      01.12.2012 15:55:44


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Jahodové řezy s želatinou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.