reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodové řezy s želatinou

Dobré jahodové řezy, které chutnají také s jiným druhem ovoce. Výborný recept!


  • 4,9

    29×

    4,8 29
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

podle potřeby

poleva

těsto



Postup přípravy

Na krém slijeme šťávu z jahodového kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem spolu vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu. Hotový krém necháme v chladu.

Na přípravu korpusu si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak do nich zašleháme 10 lžic vlažné vody a oleje. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.

Hotové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pak korpus upečeme v předehřáté troubě.

Vychladlý piškotový korpus potřeme krémem. Nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce. Na krém rozložíme nakrájené jahody a vše zalijeme želatinou nachystanou podle návodu na balení a necháme ztuhnout.

Jahodové řezy s želatinou podáváme chlazené a nakrájené na řezy, které můžeme ozdobit šlehačkou a lístky máty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodové řezy s želatinou

    Celkový počet komentářů: 3
    • Míša
      Míša

      Jak dlouho se to peče a při kolika stupních?

      11.04.2013 19:22:15

    • stepka
      stepka

      Moc dobré,jen mi vyskočil piškot tak jsem měl problém se želatinou. Martin

      01.12.2012 15:55:44


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Jahodové řezy s želatinou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.