reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodové řezy s kokosovým krémem

Recept na výborné řezy! Mají se dělat z kompotovaných jahod, já použila jahody čerstvé. Myslím, že jsou z nich řezy lepší.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 2/3 moučkového cukru a vanilkový cukr. Žloutky a zbylý cukr vymícháme, přidáme vodu a citronovou kůru a následně sníh. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s 1/2 hrnku kokosu a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 195 °C. Po upečení necháme vychladnout.

Připravíme náplň. Z mléka, vanilkového cukru, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého krému postupně vmícháme změklé máslo, citronovou šťávu a kokos.

Z upečeného plátu odstraníme opatrně papír a rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme jahodovým džemem, rozložíme jahody. Pokud máme čerstvé, tak je rozřízneme na poloviny, a rovnoměrně potřeme 2/3 náplně. Přikryjeme druhou půlkou plátu, potřeme zbylou náplní a posypeme kokosem. Kokos zlehka přitlačíme válečkem, aby neopadával.

Jahodové řezy s kokosovým krémem podáváme jako sladkou tečku po dobrém obědě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Jahodové řezy s kokosovým krémem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.