reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

krém

na ozdobu

na potření

náplň

těsto

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 2/3 moučkového cukru a vanilkový cukr. Žloutky a zbylý cukr vymícháme, přidáme vodu a citronovou kůru a následně sníh. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s 1/2 hrnku kokosu a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 195 °C. Po upečení necháme vychladnout.

Připravíme náplň. Z mléka, vanilkového cukru, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého krému postupně vmícháme změklé máslo, citronovou šťávu a kokos.

Z upečeného plátu odstraníme opatrně papír a rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme jahodovým džemem, rozložíme jahody. Pokud máme čerstvé, tak je rozřízneme na poloviny, a rovnoměrně potřeme 2/3 náplně. Přikryjeme druhou půlkou plátu, potřeme zbylou náplní a posypeme kokosem. Kokos zlehka přitlačíme válečkem, aby neopadával.

Jahodové řezy s kokosovým krémem podáváme jako sladkou tečku po dobrém obědě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Jahodové řezy s kokosovým krémem