reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jahodové marokánky

Jahodové marokánky

Tradiční marokánky, tentokrát s chutí jahod.


  • 4,2

    72×

    4,1 72
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky!

23. 10. 2020

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými ořechy. Jahody překrájíme na čtvrtky.

Smetanu s cukrem a změklým máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 2 - 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy, jahody i rozinky a důkladně promícháme. Směs necháme zcela vychladnout.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme.

Zcela vychladlé jahodové marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou (čokoládou na vaření), klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout.

Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodové marokánky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Eva
      Eva

      Dělám už leta marokány, s buráky, kandovaným ovocem, rozinkami. Letos jsem ale udělala obměnu. V Lidlu prodávali Fruit mix - 150g sušené ovoce - višně, jahody, borůvky, maliny, Už sama ta směs je úžasná. Přidala jsem je do směsi na marokánky. Nemělo to chybu.Všem vřele doporučuji koupit. Fakt je, že tato směs se vždy objeví před vánocema a pak už né. Ale stojí to za to. Letos jsem se zásobila, koupila jsem si 10 pytlíků. :-)

      03.01.2010 16:27:41

    • PetraM
      PetraM

      Dělala jsem je poprvé a měly velký úspěch, výborné, doporučuji.

      28.12.2009 21:36:30

    • jana
      jana

      U nás je kandované nedostatkové zboží, takže tahle inspirace docela bodla a velice doporučuji, povedly se báječně...

      20.12.2009 22:03:05


    • fnuf
      fnuf

      jenom to vidím už se mi sbíhají sliny :)

      17.12.2009 16:35:25


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Jahodové marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.