reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Jahodové marokánky

Jahodové marokánky

Tradiční marokánky, tentokrát s chutí jahod.


  • 4,2

    71×

    4,1 71
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými ořechy. Jahody překrájíme na čtvrtky.

Smetanu s cukrem a změklým máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 2 - 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy, jahody i rozinky a důkladně promícháme. Směs necháme zcela vychladnout.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme.

Zcela vychladlé jahodové marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou (čokoládou na vaření), klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout.

Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Jahodové marokánky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Eva
      Eva

      Dělám už leta marokány, s buráky, kandovaným ovocem, rozinkami. Letos jsem ale udělala obměnu. V Lidlu prodávali Fruit mix - 150g sušené ovoce - višně, jahody, borůvky, maliny, Už sama ta směs je úžasná. Přidala jsem je do směsi na marokánky. Nemělo to chybu.Všem vřele doporučuji koupit. Fakt je, že tato směs se vždy objeví před vánocema a pak už né. Ale stojí to za to. Letos jsem se zásobila, koupila jsem si 10 pytlíků. :-)

      03.01.2010 16:27:41

    • PetraM
      PetraM

      Dělala jsem je poprvé a měly velký úspěch, výborné, doporučuji.

      28.12.2009 21:36:30

    • jana
      jana

      U nás je kandované nedostatkové zboží, takže tahle inspirace docela bodla a velice doporučuji, povedly se báječně...

      20.12.2009 22:03:05


    • fnuf
      fnuf

      jenom to vidím už se mi sbíhají sliny :)

      17.12.2009 16:35:25


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Jahodové marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.