reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Jahodové knedlíky z kynutého těsta

Recept na výborné a vláčné kynuté knedlíky s jahodami.


  • 0

    0 0
  • 1 h 30 min

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy, do důlku pak rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek, přidáme ještě trochu vlažného mléka, vejce, sůl a zpracujeme tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto poté dobře propracujeme a rozválíme na pomoučeném stole na silnější plát. Vykrajujeme čtverce, do jejichž středu vložíme jednu jahodu, zabalíme ji do těsta a vytvarujeme knedlík.

Hotové jahodové knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody, vaří se cca 3 minuty, dokud nevyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby unikla pára a knedlíky tak zůstaly nadýchané.

Jahodové knedlíky podáváme hojně pocukrované, přelité máslem a posypané nastrouhaným tvarohem, popřípadě skořicí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Jahodové knedlíky z kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.